Economic Local

A fost deschis Programul „Comert – Servicii” 2018 dedicat firmelor mici si mijlocii

Publicat: 27 aug. 2018
1

Autoritatile au revenit asupra datei de deschidere a perioadei de depunere a proiectelor pe programul "Comert Servicii" 2018. Astfel, conform procedurii de implementare a programului, având în vedere faptul ca zilele de 15, 16, 17 au fost declarate zile libere conform legislatiei, pentru a respecta prevederile procedurii de implementare, data de lansare a programului este 27 august 2018, ora 10:00.

Citeste si: Arbusti si butasi de flori, distribuiti gratuit asociatiilor si institutiilor

Obiectivul principal al schemei de minimis îl constituie sprijinirea operatorilor economici, societati prin facilitarea accesului la finantare, în scopul îmbunatatirii performantelor economice si tehnice ale acestora.

Bugetul total estimativ alocat schemei de minimis pentru perioada de implementare a acesteia este de 49.949.000 lei. Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul bugetar 2018, aprobat prin Legea nr. 2/2018 a Bugetului de Stat pe anul 2018 este de 49.949.000 lei si pot beneficia de alocatie financiara nerambursabila societati cooperative, care îndeplinesc cumulativ criteriile de eligibilitate.

Citeste si: Moloz si gunoaie aruncate in cantitati mari pe spatiile verzi din Iasi

"În vederea înscrierii în cadrul Programului, operatorii economici vor completa si transmite on-line planul de investitii începând cu 21.08.2018, ora 10:00, timp de 10 zile lucratoare de la demararea înscrierii în Program, pâna la ora 20:00 a ultimei zile de înscriere, respectiv 03.09.2018, cu posibilitatea de prelungire a termenului pâna la epuizarea bugetului", au explicat reprezentantii Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM.

Citeste si: Fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii agricole

Ajutoarele de minimis nu se cumuleaza cu ajutoarele de stat acordate pentru aceleasi costuri eligibile sau cu ajutoarele de stat acordate pentru aceeasi masura de finantare prin capital de risc daca un astfel de cumul ar depasi intensitatea sau valoarea maxima relevanta a ajutorului.

Adauga un comentariu