Stiri medicale

A fost descoperit „elixirul tineretii”!

Publicat: 17 ian. 2015
7

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Berna se folosesc de o gena numita „azot” pentru a obtine un tratament revolutionar anti-imbatranirePrimele teste au fost facute pe diferite insecte, iar in cazul unora durata de viata a crescut cu 50-60%. De asemenea, acestea au fost mai sanatoase.

Conform sursei citate, tratamentul a constat in multiplicarea genei numite „azot”, iar rezultatele au fost uimitoareCum gena este prezenta si in organismul uman, cercetatorii elvetieni incearca acum sa vada daca tratamentul poate fi valabil si in cazul oamenilor, informeaza ziare.com, care citeaza Daily Mail.

Romania, pe ultimele locuri in Europa in ceea ce priveste speranta de viata
Principala caracteristica a genei „azot” este distrugerea celulelor nesanatoase. Astfel se ajunge la o durata de viata mai mare, conform oamenilor de stiinta. „Corpul uman este compus din mai multe trilioane de celule si in timpul imbatranirii aceste celule acumuleaza diferite erori din cauza stresului sau a factorilor externi precum razele ultraviolete de la soare. Deoarece unele celule sunt mai afectate decat altele, ne-am gandit ca selectarea celulelor mai putin afectate ar putea fi o strategie buna pentru a mentine sanatatea tesuturilor si astfel s-ar intarzia imbatranirea si s-ar prelungi durata de viata”, a declarat Eduardo Moreno, cel care a condus cercetarile.

Frecventa batailor inimii poate prezice lungimea vietii
Daca planul elvetienilor va da roade, durata de viata medie in tari dezvoltate precum SUA si Marea Britanie ar fi de 120 de ani, scrie Daily Mail. Nu se stie insa de ce jurnalistii britanici au oferit ca exemplu doar aceste doua tari, intrucat gena este prezenta in organismul oamenilor din intreaga lume.

In prezent, cea mai batrana persoana din lume este Leandra Becerra Lumbreras, o mexicanca ce sustine ca are 127 de ani, insa nu exista o dovada concreta ca aceasta ar fi varsta ei reala.

Adauga un comentariu