Boli si tratamente

A fost descoperit un nou tip de diabet. Apare mult mai frecvent decat cel de tip 1

Publicat: 27 oct. 2017
7
La nivel global, cele doua tipuri de diabet (1 si 2) sunt extrem de cunoscute. Insa in prezent un nou tip a fost identificat: diabetul de tipul 3c. In cazul diabetului de tip 1, sistemul imunitar al corpului distruge insulina produsa de celulele pancreasului. Conform Science Alert, boala apare in general in copilarie sau la inceputul maturitatii, iar persoanele afectate necesita costant tratamente cu insulina. 
Diabetul de tip 2 apare atunci cand pancreasul nu poate produce intreaga cantitate de insulina necesara corpului. Afectiunea este deseori asociata cu obezitatea si de obicei apare la varste mijlocii sau la varstnici, insa in ultimii ani, varsta a inceput sa scada. Noul tip de diabet- 3c – este provocat de degradarea pancreasului din cauza pancreatitei, tumorii pancreasului sau a operatiilor pancreasului. Acest tip de degradare nu doar ca distruge abilitatea organului de producere a insulinei, dar si pe cea de producere a proteinelor necesare pentru digerarea alimentelor. 
Studiile recente prezinta faptul ca diabetul de tip 3ca fost diagnosticat gresit pana in prezent, fiind catalogat ca diabet de tip 2. Doar 3 procente dintre cele peste 2 milioane analizate erau diagnosticate corect. Unele studii restranse prezinta faptul ca majoritatea persoanelor afectate de diabet de tip 3c necesita insulina si, spre deosebire de alte tipuri de diabet, persoanelor afectate le sunt administrate enzime digestive.
Cercetatorii si specialistii sunt ingrijorati insa ca acest tip de diabet ar putea fi mult mai obisnuit decat celelalte doua, care probabil nu au fost identificate corect. Din acest motiv specialistii au realizat primul studiu la scala larga pentru a descoperi cat de comuna este boala. Acestia au analizat peste 2 milioane de registre medicale ale locuitorilor din Marea Britanie. Registrele din cadrul Royal College of General Practitioners Research and Surveillance Database (RCGP RSC) erau utilizate pentru urmarirea cazurilor de raceala, insa contineau si alte date medicale despre pacienti. 
Rezultatele sugereaza ca, la adulti, cazurile de diabet de tip 3c erau mult mai frecvente decat cele de tip 1. Conform specialistilor, diabetul de tip 3c isi poate face simtita prezenta dupa o perioada indelungata de la diagnosticarea unei afectiuni a pancreasului. 
sursa: descopera.ro
Adauga un comentariu