Arheologie

A fost descoperită o nouă specie de dinozaur

Publicat: 10 dec. 2019

A fost descoperită o nouă specie de dinozaur. Cercetătorii au făcut o descoperire surprinzătoare în Ecuador. Potrivit unui studiu publicat recent, rămăşiţele unei noi specii de Titanosaur din epoca cretaceului au fost descoperite în Ecuador.

„Primul dinozaur găsit în Ecuador (…) este rezultatul cercetărilor realizate în parteneriat cu specialişti din Argentina”, a declarat Juan Pablo Suárez.

Şeful cercetării din UTPL, ecuadorianul Galo Guamán, a declarat că „studiile au stabilit că este un titanosaur”.

Noua specie a fost botezată Yamanasaurus lojaensis, pornind de la locul în care au fost găsite fosilele, Yamana.

A fost descoperită o nouă specie de dinozaur

Este vorba de rămăşiţele unui schelet dezarticulat şi incomplet. Printre oasele descoperite se află două vertebre ale sacrului, una din coadă şi rămăşiţele humerusului şi tibia.

Dinozaurul avea oase scurte şi groase, cu dimensiuni mici, până la şase metri lungime şi între doi şi trei metri înălţime; robust şi dotat cu o platoşă de protecţie.

Rezultatele publicate în ultimul număr al revistei de specialitate Cretaceous Research poartă titlul ”Primul dinozaur rămâne din Cretaceul din Ecuador”.

Fosilele au fost localizate în perioada cretacică, atribuite genului Saltasaurinos, un grup de sauropode, care a trăit într-o perioadă situată în urmă cu 85 – 65 de milioane de ani.

Cercetarea a fost sponsorizată de UTPL şi Institutul Naţional al Patrimoniului Cultural (NPC) din Ecuador, în coordonare cu Fundaţia Azara, Universitatea Maimonides şi CONICET din Argentina.

Fosile de dinozauri au fost găsite în Argentina şi Brazilia, dar Chile, Peru, Bolivia şi Columbia au descoperit, de asemenea, resturi sub formă a mii de amprente fosile şi uneori indicând scheletul său oase izolate, au explicat paleotologii.loading...

Adauga un comentariu