Secretele istoriei

A fost facuta publica si identitatea ultimului atacator de la Londra

Publicat: 06 iun. 2017
3

Cel de-al treilea individ implicat in atacul soldat sambata cu sapte morti pe London Bridge si in Borough Market este un marocano-italian pe nume Youssef Zaghba, a scris marti pe site-ul sau cotidianul italian Corriere della Sera, preluat de Reuters.

‘Se numeste Youssef Zaghba, este fiul unui marocan si a unei femei din Bologna‘, a scris Corriere della Sera pe pagina sa de internet, precizand ca barbatul s-a nascut in Fes (Maroc) in ianuarie 1995.

Vezi si Atentat cu camion-capcana in Kabul: Numarul mortilor a depasit 150

Potrivit sursei citate, Zaghba a fost oprit in Italia in 2016 cand incerca sa plece in Turcia de unde planuia sa ajunga in Siria, iar autoritatile italiene informasera omologii din Marea Britanie si din Maroc in legatura cu intentiile acestuia.

O sursa din serviciile de informatii italiene a confirmat ca cel de-al treilea atacator este nascut dintr-o mama italianca si un tata marocan. Parintii sai au locuit o perioada impreuna, in Maroc, si cand s-au despartit, mama s-a intors in Italia si s-a stabilit la Bologna.

Luni, politia britanica a dezvaluit identitatea a doi dintre cei trei autori ai atacului soldat cu sapte morti pe London Bridge si in Borough Market sambata, ei fiind Khuram Butt et Rachid Redouane.

Butt, un britanic de 27 de ani, era cunoscut serviciilor de securitate, care nu detineau elemente care sa lase sa se creada ca el pregateste un atentat.

Cel de-al doilea atacator, Redouane, in varsta de 30 de ani, pretinsese ca este de cetatenie marocana si libiana si era necunoscut serviciilor.

Adauga un comentariu