Actualitate

A fost gasit criminalul copilului din Costuleni? Ce conditii ar pune pentru a se preda?

Publicat: 06 oct. 2015

Intreaga Politie Romana e pe urmele lui Vasile Miron, iar poza lui si cazierul lui apar zilnic in buletinele de stiri. E principalul suspect in cazul uciderii baietelului de 10 ani din satul Covasna, comuna Costuleni, Iasi. Agape Alexandru (10 ani) a disparut la 29 mai si a fost gasit mort, intr-o rapa de la marginea satului, patru luni mai tarziu. Trupul baietelului era invelit intr-un sac de iuta prins cu sarma ghimpata, si apoi infasurat intr-o patura legata cu o panglica neagra. La scurt timp dupa disparitia copilului, principalul suspect al anchetatorilor a devenit Vasile Miron, care se aflase in sat, in vizita la rude. Ȋn 2002, el a omorat o fata de 17 ani. A fost condamnat la 15 ani, din care a executat 12.

Vezi si EXCLUSIV. Iata cum arata presupusul criminal al baietelului de zece ani ucis in chinuri intr-un

Jurnalistii de la ActiveNews sustin ca ar fi vorbit in exclusivitate, chiar inaintea anchetatorilor, cu Vasile Miron.

Vezi si Un singur om a reusit ce nu a putut o armata! Cautarile autoritatilor au fost zadarnice

Iata convorbirea integrala:

Rep: Vrei sa spui tu, ceva, sau pot sa incep cu intrebarile…

Vasile Miron: Eu nu pot sa-mi dau seama cum de patru luni de zile toata lumea n-a spus nimic si, dupa patru luni de zile de zile toti ma acuza pe mine. Ȋsi schimba declaratiile de la o zi la alta, prima data a zis ca a vazut copilul, l-a luat doi straini cu caruta, pe urma un var de-al meu care nici nu era acolo, in localitate, era plecat la stana, a zis ca el m-a vazut cand am plecat cu copilul de mana pe scarile magazinului. Ce ma deranjeaza cel mai mult: de ce nu se verifica camerele de luat vederi?

Rep: Ȋn presa a aparut faptul ca exista imagini cu copilul pe acele camere…
Vasile Miron: Pai, bine, si copilul cu cine este, ce face, ce…?

Rep.: Tu il stiai pe acel copil?
V.M.: L-am vazut trei zile. Deci, trei zile l-am vazut! Cand am ajuns acolo, la rudele mele, l-am vazut, era la o matusa de-a mea sluga pe-acolo sau eu stiu ce facea, si trei zile l-am vazut. Atat.

Rep.: Deci, el la matusa aceea mai venea dupa ce i-a ars casa…
V.S. Da’ nu, ca familia lui muncea undeva, la un padurar. Si pe el l-a luat matusa mea acolo, sa-l tina ca sluga, avea, ma rog, asa zice ea, ca avea grija de el, il punea la maturat, la ce facea acolo. Si singura data cand eu am fost cu copilul, am facut cumparaturi pentru hramul bisericii, pentru ce trebuia sa facem noi acolo, la cimitir. El venea de la scoala si atunci m-am intalnit cu el. Si am plecat cu el acasa, la matusa mea. Deci, e singura data cand eu am fost cu el impreuna.

Rep. Atunci probabil ca v-or fi vazut (oamenii) pe strada…
V.M.: Bine, ca n-am plecat cu el, aveam cumparaturi facute, aveam alea… Si, daca-mi aduc bine aminte, el nu era singur, mai era cu un coleg de scoala.

Rep.: Cum il cheama pe colegul asta?
V.M.: Nu stiu…

Rep.: Si nici cum arata? Ca banuiesc ca acel copil poate confirma, „eram si eu acolo”… 
 V.M.: Normal. Normal, daca sunt camere acolo. Deci, daca se ia imaginile de pe camerele alea. E o camera a magazinului, care, ma rog, nu stiu cum procedeaza ei, tine 24 de ore, 48 de ore… Dar este o camera de luat vederi unde intoarce autobuzul, in centrul satului, care e pusa de primarie si aia banuiesc ca e tinuta, datele alea care se inregistreaza sunt tinute mai mult timp, nu?  

Rep.: Asa ar trebui. Dar asta costa, sa stochezi imaginile te costa. Nu stiu cat timp sunt pastrate, dar avand in vedere ca mama a anuntat disparitia pe 9 iunie, teoretic eu zic ca ar trebui pastrate macar doua saptamani. Deci, puteau verifica, chiar atunci.
V.M.: Se putea verifica! Toate rudele mele acuma ma acuza, deci dupa atata timp!

Continuarea pe ActiveNews

Adauga un comentariu