Magazin

A fost identificat un nou tip de dragoste. Functioneaza ca drogurile

Publicat: 17 feb. 2014

Pana acum, oamenii de stiinta sustineau ca dragostea activeaza in creier acelasi centru al recompensei ca si drogurile, fiind, prin urmare, destul de „egoista”. Recent, ei au identificat o noua forma de iubire, complet diferita.

Cercetatorii de la Scoala de Medicina Yale au descoperit o forma deosebita de iubire, care nu presupune egoism. „Cand dorim cu adevarat ca altii sa fie fericiti, sa le fie bine, nu avem acea senzatie pe care o simtim cand ne raspunde cel drag, pentru ca nu ne mai gandim la noi”, spune Judson Brewer, profesor de psihiatrie la Universitatea din Massachusetts, informeaza romaniatv.net.

Citeste si: Cel mai nou si inedit obicei de ZIUA INDRAGOSTITILOR

Brewser, impreuna cu Kathleen Garrison, de la Departamentul de Psihiatrie al Universitatii Yale, au aratat intr-un studiu ca acest centru al recompensei din creier poate fi blocat prin meditatie, prin repetarea unor texte.

Este o procedura veche in buddhism, practicata acum si in Occident. Prin aceasta meoda se poate ajunge la o iubire lipsita de egoism, in care o persoana ofera totul fara sa ceara nimic in schimb.

Citeste si: 20 de citate celebre de dragoste pe care trebuie sa le citestiloading...

Adauga un comentariu