Stiri medicale

A fost inventat dispozitivul care poate preveni aparitia HIV

Publicat: 10 ian. 2017
7
Bill & Melinda Gates Foundation finanteaza cu 140 de milioane de dolari un proiect de implant care poate preveni aparitia HIV. Este vorba de o mica pompa dezvoltata de Intarcia Therapeutics, al carei rol este acela de a injecta in organism la perioade regulate medicamente care previn aparitia periculosului virus.
Implantul va putea elibera substantele la perioade de sase sau 12 luni. Exista si o versiune a pompei pentru cei care sufera de diabet de tip 2, scrie Go4it.
Totusi, va mai dura cativa ani pana cand dispozitivul va putea fi implantat in oameni. Asta deoarece compania are nevoie de aprobari in statele in care doreste sa comercializeze produsul.
Bill & Melinda Gates Foundation doreste sa furnizeze implantul in statele din Africa Subsahariana, acolo unde rata de infectare cu HIV este cea mai ridicata din lume. Ca si in cazul altor tratamente, cea mai dificila sarcina este aceea de a-i convinge pe oameni sa ia medicamentele. In acest moment nu este cunoscut pretul unui astfel de tratament.
Adauga un comentariu