Magazin

A fost inventata crema care repara ADN-ul, vindecand si cancerul

Publicat: 16 iul. 2012
1
Un nou tip de tratament se arata la orizont, sub forma unei simple creme, dar care are capacitatea de a tinti ADN-ul si a dezactiva genele vinovate de boala, informeaza ziare.com. 
O astfel de crema, odata aplicata pe piele, contine compusi minusculi care au capacitatea de a trece de toate straturile epidermei pentru a ajunge pana la ADN, relateaza Popsci. Structurile de acid nucleic continute au capacitatea de a lupta chiar si cu unele forme de cancer de piele, spun oamenii de stiinta de la Universitatea Northwestern. 
In ciuda aparentei sale sensibilitati, pielea este o bariera incredibil de dura a organismului, prevenenind eventualii invadatori sa patrunda. Acesta noua tehnologie combina chimia cu dermatologia, astfel incat odata ce au trecut prin straturile pielii, acizii nucleici pot actiona selectiv la nivelul ADN-ului, dezactivand genele vinovate de boala. 
Avantajul acestei motode este aceea ca acizii nucleici pot face diferenta intre genele sanatoase si cele defecte, mutante, care cauzeaza cancerul. 
Terapia a fost deja testata pe soareci si pe piele umana, descoperindu-se ca nu are efecte secundare in rastimp de o luna. 
Adauga un comentariu