Economic Local

A fost lansata cu succes ROVINIETA ELECTRONICA

Publicat: 03 dec. 2012
1

Soferii isi pot cumpara din aceasta luna rovinieta electronica. Ca vor pentru o saptamana sau pentru mai multe luni, platesc taxa de drum pe internet sau si mai simplu, cu un SMS, la un anumit numar de telefon.

Oficialii ii sfatuiesc pe toti conducatorii auto sa nu circule pe drumurile nationale si pe autostrazi fara rovinieta, pentru ca vor fi identificati si amendati. Vor fi instalate peste 60 de camere de supraveghere care monitorizeaza traficul si inregistreaza toate masinile.

De luni, 3 decembrie, soferii care pleaca la drum, pot cumpara si rovinieta electronica. Sunt doua variante: pot plati pe net, pe o pagina securizata, sau pe drum, daca au telefon cu o conexiune la internet.

Cine pleaca din localitate poate plati rovinieta cu un sms. Trebuie sa scrie numarul de inmatriculare al masinii si ce tip de rovinieta doreste. Va primi un mesaj de confirmare pe care ar fi bine sa il pastreze chiar daca teoretic acesta a fost inregistrat intr-o baza de date

Oficialii de la Ministerul Transporturilor confirma ca valabilitatea rovinietei se pastreaza si in cazul in care va schimbati numarul de telefon.

Aceeasi oficiali avertizeaza, ca de acum inainte, soferii vor fi depistati mult mai usor daca circula fara rovinieta. Pe langa cele 11 camere fixe si alte 14 mobile, pe toate drumurile nationale se amplaseza inca 63 de camere fixe de supraveghere.

Cei mai multi soferi care au circulat anul acesta fara rovinieta au fost surprinsi de camerele video de pe DN1, din localitatea Romanesti. Daca totii ar fi platit amenzile atunci la bugetul de stat ar fi trebuit sa ajunga cel putin 8 mil de euro.

Jumatate din aceasta suma ar fi trebuit incasata si de la soferii care au primit amenzi pe DN2, prin localitatea Maracineni din jud Buzau si pe A2, in dreptul municipiului Fetesti.

Insa pana anul acesta, cand legea s-a modificat, multe dintre amenzi au fost contestate in instanta si chiar castigate, pentru ca procesele verbale primite acasa de soferi, erau intocmite pentru aceeasi contraventie sau nu aveau o semnatura oficiala, ci una electronica. Asa ca cei amendati isi plateau doar tariful de despagubire, echivalent cu valoarea rovinietei si isi primeau inapoi certificatul de inmatriculare.

De anul acesta, soferii care circula fara rovinineta vor fi amendati doar o singura data, in 30 de zile, interval in care vor primi acasa si procesul verbal sau instiintarea de plata.

Sursa: Pro TV

Comentarii
  • Asteptam montarea camerelor fixe, iar noi, cei care consideram aceasta taxa ilegala, avand in vedere ca e platita din combustibilul achizitionat, vom avea grija ca aceste camere sa „functioneze” ireprosabil.

  • bine bine domnilor pseudoziaristi, dar de ce nu va documentati pana la capat? de luni 3 decembrie se pot achizitiona roviniete online sau prin sms. Si care e acel „anumit” nr de tel? dar site-ul online ?

    • Psssst! Numarul este secret.
      Dar pentru cauciucurile si suspensia masinii rupte pe drumurile gaurite de Nikita cine imi plătește amenda?

Adauga un comentariu