Local

A fost lansată filiala ieşeană a Partidului Puterii Umaniste. Se conturează lista candidaţilor la alegerile locale

Publicat: 31 iul. 2020
A fost lansată filiala ieşeană a Partidului Puterii Umaniste. Se conturează lista candidaţilor la alegerile locale
A fost lansată filiala ieşeană a Partidului Puterii Umaniste

Astăzi, 31 iulie 2020, a avut loc lansarea oficială a filialei judeţene Iaşi a Partidului Puterii Umaniste (Social Liberal). În prezenţa preşedintelui executiv de la nivel naţional Daniel Ionașcu, filiala judeţeană Iaşi şi-a prezentat o parte dintre candidaţii la alegerile locale 2020.

Partidul Puterii Umaniste a lansat o filială la Iași

Formaţiunea va fi coordonată la nivel judeţean de Ciprian Roşca, fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării. Din formaţiunea politică mai face parte şi Marian Hauta, actual consilier judeţean.

„Am făcut o muncă de organizare pe lângă cea politică pentru a constitui filială. Vom prezenta candidaţii la funcţiile de primar şi la Consiliul Judeţean cât de curând. Noi punem accent pe specialişti şi lucram la un set de măsuri pentru a sprijin mai multe domenii de activitate”, a spus Ciprian Roşca, preşedintele organizaţiei PPU Iaşi.

De asemenea, avicatul Daniel Ionaşcu s-a arătat increazator în şansele formaţiunii la alegerile locale şi nu numai.

„La Iaşi aveţi toată colaborarea mea şi a cabinetului meu de avocatură. Invit ieşenii să ni se alture în lupta împotriva abuzurilor făcute de administraţia publică locală. M-am săturat să văd cum se plâng oamenii care nu au nici un fel de suport şi pe care nu-i ascultă nimeni”, a spus Daniel Ionaşcu.

Din filiala ieşeană vor mai face parte şi doi foşti primari, Dumitru Spulber de la Ţibăneşti şi Neculai Botezatu de la Răducăneni. Aceştia vor candida pentru noi mandate în fruntea comunităţilor respective.

Senatorul Ioan Simionca a trecut la Partidul Puterii Umaniste

Senatorul bistrițean Ioan Simionca, ales în 2016 pe lista ALDE, s-a înscris în Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal) și devine, astfel, al doilea senator din Gruparea Umanistă. El a făcut anunțul oficial în plenul Parlamentului.

PPU-SL este afiliat grupului parlamentar PSD.

”În Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal) am găsit nu doar oameni alături de care am mai lucrat, ci și oameni cu care împărtășesc un set comun de valori. Tradițiile, cultura, obiceiurile, sunt repere ale identității naționale și ale poporului român, valori pe care le-am promovat mereu și pe care le-am regăsit în centrul politicii făcute de umaniști. Am convingerea că împreună vom construi proiecte benefice pentru toți românii și pentru România”, spune senatorul Ioan Simionca, potrivit unui comunicat al PPU-SL.

Partidul este condus de avocatul Daniel Ionaşcu. Din PPU-SL mai fac parte, printre alții, europarlamentarul Maria Grapini, deputaţii Graţiela Gavrilescu, Alexandru Băişanu, Dorel Căprar, Andrei Gerea, Eugen Durbacă, Steluța Cătăniciu şi senatorul Teodor Meleşcanu.

„Senatorul bistrițean Ioan Simionca s-a înscris în PPU (social-liberal).

Un nume cunoscut tuturor bistrițenilor și nu numai, Ioan Simionca este unul dintre fondatorii Ansamblului Folcloric „Balada”, unul dintre cei mai importanți ambasadori culturali ai Bistriței și ai tradițiilor românești, care s-a acoperit de aplauze și premii în țară și în străinătate.”, au transmis reprezentanții Partidului Puterii Umaniste (Social Liberal).

Partidul Puterii Umaniste a obținut aproape 3% la alegerile prezidențiale și își propune să obțină un scor și mai bun la alegerile locale, unul care să depășească pragul electoral.

Daniel Ionașcu este avocat reputat, printre clienții săi numărându-se diverse personaje celebre. El este invitat des în studiourile de televiziune, unde s-a făcut remarcat prin calitățile sale oratorice și pregătirea ireproșabilă.

Comentarii
  • Cât tupeu si nesimțire din partea unui individ cu datorii la anaf. Încercați la Dorohoi, iesenii s-au săturat de asemenea „oameni”.

Adauga un comentariu