Local

A fost modificat contractul dintre BERD, RATP si primarie

Publicat: 07 dec. 2010

Contractul de credit incheiat intre Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Regia Autonoma de Transport Public (RATP) si primaria ieseana privind reabilitarea liniilor de tramvai din municipiu a fost modificat. Din cauza ca municipalitatea, in calitate de titular al imprumutului, nu a efectuat inca ultima tragere din imprumutul de 15 milioane euro luat de la BERD, intelegerea va fi prelungita pana la sfarsitul anului. „Perioada de angajament in care municipiul poate efectua trageri s-a incheiat la data de 15 februarie 2010. Tinand cont de faptul ca suma trasa efectiv din credit pana la aceasta data este in valoare de 12,9 milioane euro, se impune incheierea unui act aditional pentru prelungirea perioadei de angajament pana la data de 31 decembrie 2010, pentru efectuarea ultimei trageri din credit”, se arata intr-o hotarare aprobata ieri de Consiliul Local.
Mai mult, pentru a fi siguri ca-si vor primi banii la timp, reprezentantii BERD au solicitat municipalitatii si deschiderea unui cont Escrow, in care vor fi depozitati banii necesari pentru ratele catre banca. Contul va deschis la o sucursala a bancii Millenium, intelegere agreata de BERD, dar si de Ministerul de Finante. „Pentru a fi siguri ca-si vor primi ratele la timp, BERD a solicitat ca inainte cu 6 luni de data platii ratei sa depozitam in acest cont, lunar, cate o sesime din valoarea pe care o avem de returnat. Astfel, daca vom avea de achitat o rata in iunie, de exemplu, noi va trebui sa depozitam ceva bani incepand cu luna ianuarie. Prin acest procedeu banca se asigura ca va primi banii la timp”, a declarat Mihai Chirica, directorul tehnic al Primariei.
Singurii care nu au votat proiectele de hotarare referitoare la intelegerile dintre Regie si BERD au fost reprezentantii PD-L. „Proiectele au fost aduse foarte tarziu, iar in ziua sedintei au fost modificate. Intrucat nu am avut timp sa le studiem si sa intelegem despre ce este vorba, am decis sa ne abtinem”, a declarat Gabriel Grigore, liderul de grup al consilierilor PD-L in Consiliul Local.loading...

Adauga un comentariu