Sport

A fost o sambata neagra pentru handbalul romanesc! Infrangeri urate pentru CSM si Dinamo

Publicat: 23 oct. 2016
1
Zi cu ghinion in Liga Campionilor pentru handbalul romanesc. Dinamo Bucuresti, la baieti si CSM Bucuresti, in intrecerea feminina, au inregistrat doua esecuri dureroase sambata seara. 
 
Astfel, cea mai mare surpriza a fost esecul suferit de CSM, detinatoarea Ligii Campionilor la handbal feminin, în deplasare, pe terenul formatiei daneze FC Midtjylland, cu scorul de 21-24 (10-9), în cea de-a doua partida din grupa C a competitiei. Marcatoarele echipei CSM Bucuresti au fost Martin 5 goluri, Gullden 4, Niombla 4,Torstensson 3, Lobach 2, Bazaliu 1, Manea 1, Mehmedovici 1, iar pentru gazde s-au remarcat Jorgensen si Jensen, ambele cu câte 5 reusite. La FC Midtjylland a jucat si internationala tricolora Eliza Buceschi, autoare a trei goluri.
Tot sâmbata, în primul meci al zilei, Rostov Don – Gyor ETO, scor 27-28. În meciul de debut, campioana României a învins, pe teren propriu, formatia rusa Rostov Don, cu scorul de 24-21 (12-10), astfel ca ramâne cu 2 puncte în clasament, iar Gyor are 4, în timp ce FC Midtjylland are 2, iar Rostov 0 puncte.
Urmatoarele partide ale grupei C sunt programate astfel: CSM Bucuresti – Gyor (28 octombrie), Rostov – FC Midtjylland (29 octombrie), Gyor – CSM Bucuresti (4 noiembrie), FC Midtjylland – Rostov (6 noiembrie), Rostov – CSM Bucuresti (11 noiembrie), FC Midtjylland – Gyor (12 noiembrie), Gyor – Rostov (19 noiembrie) si CSM Bucuresti – FC Midtjylland (20 noiembrie).
 
Primele trei clasate în fiecare din cele patru grupe preliminare se vor califica în grupele principale, în care se va juca pentru sferturile de finala, iar ulterior pentru Turneul Final Four de la Budapesta, programat în 6-7 mai 2017. În 2016, CSM Bucuresti a câstigat Liga Campionilor în premiera pentru o echipa din România, fiind condusa atunci de antrenorul danez Kim Rasmussen, care a preluat ulterior nationala Ungariei. CSM Bucuresti a fost preluata în aceasta vara tot de un danez, Jakob Vestergaard, cel care a mai activat la campioana României din postura de director tehnic.
 
Blestemul ultimului minut pentru Dinamo
 
Si echipa Dinamo Bucuresti a fost învinsa de echipa franceza HBC Nantes cu scorul de 27-26 (11-15), sâmbata seara, în soseaua Stefan cel Mare, în Grupa D a Ligii Campionilor la handbal masculin, dupa un final dramatic. 
 
Dupa un prim sfert de ora echilibrat, Dinamo s-a desprins la 9-7 (min. 19), iar apoi campioana României si-a marit avantajul, intrând la pauza cu un avans de patru goluri, 15-11. HBC Nantes a recuperat diferenta în primele zece minute ale reprizei secunde, 17-17 (40). Dinamo a avut în continuare initiativa, dar în ultimele zece minute nu a reusit sa mai se apere ca pâna atunci, iar francezii au condus jocul, fiind mai mereu cu un gol în plus pe tabela. Finalul a fost dramatic, cu Dinamo ratând ultimul atac, care ar fi putut aduce egalarea. 
 
Pentru Dinamo au marcat Cosmin Capota 1 gol, Sajad Esteki 2, Mihai Alexandru Asoltanei 6, Flavius Cîmpan 1, Alin Florin sania 1, Dan Andrei Savenco 2, Pierre Yves Ragot 1, Ciprian sandru 5, Allahkaram Esteki 4, Marius Iulian Mocanu 1, Jakov Vrankovic 1, Seyed Alireza Mousavi 1. 
Golurile echipei din Hexagon au fost reusite de Nicolas Claire 3, Dominik Klein 3, Senjamin Buric 2, Nicolas Tournat 3, Théo Derot 7, Florian Delecroix 4, Eduardo Gurbindo Martinez 1, David Balaguer Romeu 1. 
 
În celelalte meciuri ale grupei, Besiktas Mogaz HT Istanbul a dispus de TTH Holstebro cu 36-27, iar HC Motor Zaporoje a trecut de ABC/UMinho cu 28-23. 
În clasament, HBC Nantes conduce cu 9 puncte, urmata de Besiktas, 9 p, Motor Zaporoje, 5 p, Dinamo, 4 p, ABC/UMinho, 4 p, TTH Holstebro, 1 p. 
Adauga un comentariu