Auto-Moto

“A fost un raliu dificil”, spun pilotii romani dupa incheierea Raliului Dakar

Publicat: 16 ian. 2012

Piloţi romani Emanuel ‘Mani’ Gyenes şi Marcel Butuza, alături de cei trei membri ai echipei de asistenţă, au ajuns pe 15 ianuarie la Lima, punctul de finiş al Raliului-raid Dakar 2012, competiţie în care cei doi au avut o comportare onorabilă.

După 8.300 de km şi două săptămani în care au trecut prin Pampas, au traversat munţii Anzi şi Atacama, cel mai arid deşert din lume, Mani Gyenes a terminat raliul pe locul 17 în clasamentul general, iar Marcel Butuza a adus echipei cel de-al treilea podium la clasa Maraton. Pilotul braşovean a încheiat raliul pe doi la clasa unde nu este permisă schimbarea motorului şi a ocupat locul 44 în clasamentul general.

‘Mă bucur că am ajuns la Lima. Nu credeam că organizatorii ne-au pregătit zile atat de grele în Peru, însă anul acesta am traversat Atacama de la sud la nord şi a fost cu adevărat impresionant. A fost un raliu dificil pentru toţi din echipă, avand în vedere că am concurat cu noile motoare de 450 cmc. Liviu, Romeo şi Rolf – membrii echipei de asistenţă – ne-au ajutat foarte mult în acest Dakar, datorită lor am reuşit sa ajungem la finiş’, a declarat Emanuel Gyenes.

‘A fost un raliu greu, în care mi-am asumat un risc destul de mare cand am decis să concurez la clasa Maraton cu o motocicletă pe care nu am mai mers pană acum la Dakar. Mă bucur că în aceste condiţii am reuşit să îmi îmbunătăţesc performanţa de anul trecut cand am terminat pe 6 la Maraton. Le mulţumesc colegilor din echipa de asistenţă pentru că fără susţinerea lui Liviu, Romeo şi Rolf nu puteam ajunge la Lima’, a spus la randul său Marcel Butuza.

Membrii echipei Vectra Racing vor reveni în Romania miercuri, 18 ianuarie, ora 19,15, urmand să ajungă pe Aeoportul Otopeni cu o aeronavă Air France, pe ruta Paris-Bucureşti.

Cea de-a 4-a ediţie a raliului Dakar găzduită de America de Sud a fost caştigată la categoria moto de francezul Cyril Despres, pilotul KTM fiind cunoscut fanilor din Romania datorită celor trei victorii de la Red Bull Romaniacs – cel mai dificil raliu hard enduro ce se desfăşoară anual la Sibiu.

La clasa auto s-a impus tot un pilot din Franţa, Stephane Peterhansel (Mini Countryman), aflat la cel de-al 10-lea său succes în Raliul Dakar (6 obţinute la clasa moto şi 4 la clasa auto).loading...

Adauga un comentariu