Economic Local

A inceput a treia sesiune de proiecte „Sprijin pentru prima împadurire si crearea de suprafete împadurite”

Publicat: 03 ian. 2019
1

De la sfarsitul lunii decembrie 2018 pana pe 28 iunie 2019, ora 14:00, se desfasoara cea de-a 3-a sesiune de depunere a cererilor de sprijin pentru Schema de ajutor de stat "Sprijin pentru prima împadurire si crearea de suprafete împadurite", aferenta submasurii 8.1 "Împaduriri si crearea de suprafete împadurite", din cadrul PNDR 2014-2020.

Citeste si: Arbusti si butasi de flori, distribuiti gratuit asociatiilor si institutiilor

Alocarea financiara a acestei sesiuni este de 115.995.314 euro, iar prima etapa în accesarea sprijinului este cea de identificare a terenurilor care urmeaza a fi împadurite. În acest sens, potentialii beneficiari pot sa solicite eliberarea Notei de constatare la Centrele judetene ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

Potentialii beneficiari trebuie sa aiba în vedere ca Proiectul tehnic de împadurire se depune la Garda Forestiera, în vederea avizarii, cu cel putin 10 zile înainte de încheierea perioadei de depunere a cererilor de sprijin la APIA.

Citeste si: Moloz si gunoaie aruncate in cantitati mari pe spatiile verzi din Iasi

"Prin aceasta schema se acorda sprijin financiar pentru înfiintarea de plantatii forestiere, respectiv realizarea de trupuri de padure si perdele forestiere de protectie. Beneficiarii schemei pot fi detinatorii publici si privati de teren agricol si formele asociative ale acestora", au precizat reprezentantii Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

Citeste si: Fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii agricole

Sprijinul financiar, acordat ca valoare fixa, este reprezentat de costuri standard pe hectar pentru împadurirea de terenuri agricole si neagricole, sub forma a doua prime, dupa cum urmeaza:
Prima de înfiintare a plantatiilor forestiere (Prima 1), care acopera inclusiv costurile de elaborare a proiectului tehnic de împadurire – acordata pentru toti beneficiarii schemei; Prima anuala (Prima 2), pentru o perioada de 12 ani, pentru acoperirea costurilor de întretinere si îngrijire a plantatiei forestiere si pentru compensarea pierderilor de venit agricol ca urmare a împaduririi – acordata în functie de categoria de beneficiar si tipul de teren. Valoarea maxima a sprijinului public pentru o cerere de sprijin acordat în baza prezentei scheme este de 7.000.000 euro.

Adauga un comentariu