Eveniment-Social

A inceput ADMITEREA 2018 la Universitatea de Agronomie din Iasi. DETALII COMPLETE

Publicat: 12 iul. 2018
1

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) "Ion Ionescu de la Brad" din Iasi a dat startul, ieri, 12 iulie 2018, sesiunii de admitere la licenta si master. Inscrierile se vor incheia pe 21 iulie 2018. Inca din prima zi au fost depuse aproximativ 200 de dosare.

Pentru anul 2018, USAMV Iasi ofera peste 1.000 de locuri finantate de la bugetul de stat si cu taxa, în cadrul a 16 programe de studiu la licenta la cele patru facultati: Agricultura, Horticultura, Zootehnie si Medicina Veterinara. Astfel, cei care se înscriu la Facultatea de Agricultura, pot opta pentru: Agricultura, Montanologie, Exploatarea masinilor si instalatiilor pentru Agricultura si industria alimentara, Inginerie economica în agricultura, Tehnologia prelucrarii produselor agricole, Protectia consumatorului si a mediului sau Biologie; la Horticultura, viitorii studenti se pot specializa în Horticultura, Peisagistica sau Ingineria mediului.

În cadrul Facultatii de Zootehnie, candidatii pot opta pentru specializarile: Zootehnie, Piscicultura si acvacultura, Inginerie si management în alimentatia publica si agroturism, Controlul si expertiza produselor alimentare, iar la Facultatea de Medicina Veterinara, studentii se pot înscrie la specializarea cu acelasi nume, ce poate fi studiata în Limba româna sau în Limba engleza.

Citeste si : Succes total la admiterea in USAMV Iasi. Tot mai multi tineri au optat pentru aceasta universitate

Un element de noutate pentru acest an îl reprezinta admiterea la Facultatea de Medicina Veterinara, unde candidatii trebuie sa sustina un test grila format din 90 de întrebari din disciplinele Biologie si Chimie, care se va desfasura în data de 21 iulie 2018. La celelalte trei facultati, admiterea se face fara probe de examen, pentru toate domeniile.

Criteriile de admitere sunt notele obtinute la Bacalaureat: 50 la suta nota la Limba si literatura româna si 50 la suta nota la o alta proba scrisa, la alegere. Si în acest an, USAMV Iasi ofera posibilitatea candidatilor de a se înscrie si on-line pe platforma http://admitere.uaiasi.ro/. Dupa afisarea rezultatelor, candidatii care au obtinut un loc la facultatea dorita trebuie sa se prezinte la sediul Universitatii pentru a se înmatricula.

Citeste si : Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara “Ion Ionescu de la Brad” din Iasi – FOTO

"Studentii USAMV Iasi beneficiaza de multiple posibilitati de pregatire în afara tarii, mobilitati Erasmus+ si stagii de practica în tara sau strainatate, în urma carora pot fi obtinute competente specifice programului urmat. De asemenea, mai trebuie mentionat ca pe lânga competentele profesionale dobândite, studentii au posibilitati diverse de socializare în bazele proprii de practica din Iasi, Vatra Dornei, Facaieni si Frasin. Nu lipsesc nici conditiile foarte bune de cazare, masa si recreere în campusul studentesc, camine renovate si dotate cu sali de bucatarie si spalatorie, precum si de o baza sportiva completa, cu terenuri si sala de sport multifunctionala. Calitatea învatamântului si diversitatea posibilitatilor de angajare fac posibila insertia rapida a absolventilor pe piata muncii, atât în ferme agricole, horticole, piscicole sau de cresterea animalelor, cât si în firme de prelucrarea produselor alimentare, în institutii descentralizate ale statului pentru agricultura, birouri de consultanta, firme si unitati de turism, firme pentru întocmirea proiectelor de accesare a fondurilor europene, în cele de distributie a inputurilor pentru sectorul agricol si agroalimentar si în circumscriptii sanitar-veterinare", a transmis rectorul institutiei, prof. univ. dr. ing. Vasile Vintu.

Citeste si : Final de admitere la USAMV Iasi. Mii de candidati au optat pentru aceasta universitate
Adauga un comentariu