National

A inceput procesul de selectie pentru sefia DIICOT. Robert Cazanciuc indeamna procurorii sa participe in numar cat mai mare

Publicat: 02 mart. 2015

Ministerul Justitiei anunta inceperea procesului de selectie pentru ocuparea functiei de procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (D.I.I.C.O.T.). Robert Cazanciuc ii indeamna pe procurori sa participe intr-un numar cat mai mare.

Ministrul a afirmat ca toti cei care au dat dovada, de-a lungul timpului, de calitati precum integritate, impartialitate in profesie, au sanse egale sa conduca D.I.I.C.O.T.

Citeste si Cazanciuc: Seful Agentiei de Recuperare a Prejudiciilor din Franta vine in Romania pentru

“Ii incurajez pe procurori sa participe intr-un numar cat mai mare la acest proces de selectie si ii asigur ca toti cei care prin rezultatele lor au dovedit capacitate de organizare, analiza si sinteza, capacitate de comunicare si anticipare, integritate si impartialitate in activitatea profesionala, au disponibilitatea de a lucra in echipa, vor avea sanse egale in a conduce o structura de parchet cu performante apreciate deopotriva in plan intern si international,” a declarat ministrul justitiei, Robert Cazanciuc.

Citeste si Anunt „extraordinar de important” privind banii romanilor

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justitiei, candidatii procurori care indeplinesc conditiile prevazute de art. 54. alin.1-2 din Legea nr. 303/2004, trebuie sa depuna in sustinerea candidaturii urmatoarele inscrisuri:
– C.V., conform modelului european,
– o scrisoare de intentie (maxim 2 pagini), care sa cuprinda o scurta prezentare a candidatului, detalii relevante despre experienta profesionala (experienta in activitatea manageriala, in investigarea unor cauze complexe sau in activitatea judiciara), calitatile care il recomanda pentru ocuparea functiei.

Citeste si Cum se vor modifica taxele si impozitele. Ponta spune ca „program mai bun n-are cine sa aiba
 
Documentele trebuie transmise la Ministerul Justitiei pana la data de 16 martie 2015. Incepand cu data de 17 martie 2015, procurorii vor fi invitati la un dialog cu ministrul justitiei.
 
Functia de procuror sef al DIICOT a ramas vacanta dupa ce titularul acestui post, Alina Bica, a fost arestata preventiv pe 22 noiembrie, pentru fapte de coruptie.loading...

Adauga un comentariu