Actualitate

A inceput procesul procurorului iesean care si-a ratat cariera pentru un picior de oaie

Publicat: 30 mai 2013
1

Poate intra cu siguranta in topul celor mai papagali procurori din Iasi, dupa ce si-a riscat cariera pentru spagi marunte si nejustificate, avand in vedere salariul destul de bun pe care il avea si faptul ca sotia are o afacere care le aduce importante sume de bani. Ieri, la Curtea de Apel Iasi, a avut loc primul termen de judecata in dosarul de coruptie in care a fost trimis in judecata Ghenadie Ciobanu, fostul sef al Parchetului de pe langa Judecatoria Harlau. La acest termen, procurorul suspendat nu s-a prezentat pentru ca a formulat o cerere de amanare pentru angajarea unui avocat. De asemenea, acesta a inaintat o cerere de stramutare a dosarului la o alta instanta din tara pe motiv ca judecatorii de la Curtea de Apel Iasi nu ar fi obiectivi. In actul de acuzare, se arata ca Ghenadie Ciobanu, fostul sef al Parchetului de pe langa Judecatoria Harlau, si-a facut crama in interiorul institutiei in care lucra. Acesta a achizitionat o tona de vin de la Cotnari, pe care l-a depozitat in sediul parchetului. Obisnuia sa incaseze sume modice de bani de la acuzatii de prin dosare sau sa le ceara produse alimentare, mai ales cu ocazia sarbatorilor religioase importante. „Desi sumele de bani ori bunurile pe care le-a obtinut in acest mod sunt modice, din actele dosarului rezulta faptul ca inculpatul a transformat sediul parchetului intr-o anexa a combinatului vinicol Cotnari, de unde a achizitionat peste o tona de vin in decursul unui singur an si l-a depozitat in garajul unitatii. A transformat mica ciupeala intr-o politica penala, prin care a ajuns sa negocieze cu partile solutiile din dosarele aflate in instrumentarea sa, atitudine de natura sa afecteze grav imaginea justitiei si increderea cetatenilor in autoritatile implicate in infaptuirea acesteia”, au precizat procurorii in rechizitoriu. Procurorii sustin ca pe data de 19 ianuarie 2011, a primit suma de 200 euro de la doi denuntatori din Harlau, pentru a rezolva un dosar referitor la doua infractiuni rutiere. Procurorul accepta orice pentru a face rost de bani si negocia ca la taraba cu acuzatii de prin dosare. Din convorbirile telefonice a reiesit ca a cerut spaga si picioare de oaie.

Comentarii
  • Acest „om” a compromis pentru mult timp imaginea procuraturii din Harlau. Puteai sa ai orice problema, la e se rezolva cu NUP indiferent daca atacai deciziile anterioare, el avea tupeu sa mentina niste decizii aberante in defavoarea legii. Mai tot timpul era in compania unor persoane suspectate de coruptie, spalare de bani, etc. Ca si cum Romania nu ar avea destui hoti si nemernici a trebuit sa mai importam si din Basarabia niste ******* analfabete care s-au instalat in functii importante si fac ce doresc. Ma refer aici si la medicul Ciubara si catastrofa de nevastasa.

    • Jos cu hotii ,o familie de hoti ,atit el cit si nevastasa .roata se invirte nu ramine in aceeași pozitie sunteți părinți dar nu ați știut Sa intelegeti nevoile altor părinți pt ca sunteți flamingiosul dp bani si faceți sclavie cu oameni ce vin Sa lucreze la voi fără carte de munca,fără plăti la stat,fără a acorda femei gravide dreptul la maternitate .Ce fel de părinți sunteți cum puteți spune vam pus io Sa faceți copii ca Sa scăpați de serviciu .Sa va ajute Dzeu dp sufletul pe care il aveți .La închisoare cu voi hotilor

  • sper ca nu vorbesti aici de marele medic specialist in picioare si furat spagile altora.nare cum sa fie basarabean asta sau are?

  • Trist pentru noi, dar si pentru imaginea Justitiei, este ca acest caz NU este singular.Problema ce ar trebui sa puna pe ganduri pe mai marii acestui sistem, este ca acest flagel numit coruptie se regeseste tot mai des la persoanele din conducerea acestor institutii. Sunt multi procurori demni de tot respectul, dar acestia nu vor fi vreodata promovati in diverse functii, si nici nu vor avea dosare fierbinti in lucru. Si la Iasi lucrurile nu stau mai bine, dar asta E. Cindva, frica de procurori si de judecatori se regasea in sufletul infractorilor, astazi aceasta s-a mutat in sufletul partilor vatamate. Rau am mai ajuns si noi, dar si Tara asta…Candva, tatal mau imi spunea ca intro rezolutie trebuie sa se regaseasca combinatia perfecta dintre biblie, proverbe si codul penal, ce se intimpla astazi, este cu totul altceva…

  • Pana nu se elimina cu adevarat infractorii din justitie vor prolifera infractorii in toate domeniile din tara asta!Sa dea socoteala si ei-la primele elemente de coruptie, abuz, trafic de influenta sa fie imediat suspendati, cer cercetati de urgenta si eliminati fara mila din viata publica pe viata, cu confiscari de avere daca e cazul, pentru ca e situatia cea mai agravanta faptul ca ei sunt cei care ar trebui sa aplice legea.Iar hartuirea in justitie sa fie pedepsita deasemeni, sa nu devina unealta lor impotriva oamenilor corecti, pe cheltuiala statului pe deasupra!Ticalosii din justitie=cel mai nociv flagel actual!

  • La Harlau,cum o fi cum n-o fi,dar Basarabia e-n ******…;cu ‘varfuri’ gen Ciubara,gen Postica Rodica,gen Ghenadie, asta ! Astia nu au adus calitate de unde vin,cantitate…;in consum de alcool !

  • Sa infunde puscaria imputitul. Nu suport natia asta de moldoveni retardati si imputiti. Se crede asa smecher?o sa infunde puscaria si el si familia lui de chelneri infecti.

  • De obicei procurorul acuza, nu este el cel acuzat. Ghenadie, ce nume e asta ? Ruski, cumva ? Ca si Olesia, cotzofana filoloaga de la Cuza, care prinde la lanseta tezele de doctorat ale altora, pe care… nu mai spui ce ? Mmmm. Penalul e una. Da` mai interesant decat penalul (bleeeeax!) e un studiu de antropologie culturala. De pe ce planeta vin oamenii astia ?

Adauga un comentariu