Local

A inceput sa circule sangele la Centrul de Transfuzii! Dupa o criza puternica, numarul donatorilor a crescut

Publicat: 20 sept. 2016
1

In perioada 17 – 19 septembrie, Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) din Iasi, in colaborare cu Institutul Regional de Oncologie Iasi, a organizat o campanie de donare printre ieseni, denumita „Zilele de donare de celule stem”. Astfel ca mai multi voluntari au impartit prin oras pliante prin care incercau sa promoveze atat donarea de sange, cat si donare de celule stem. Primii care au raspuns acestei chemari au fost pompierii, care pe langa faptul ca au fost alaturi de unul dintre colegii lor ce necesita o astfel de transfuzie, au incercat sa dea un impuls umanitar intregii suflari iesene.

„Zilele trecute, impreuna cu cei de la Spitalul de Oncologie, am incercat sa incurajam donatorii sa vina in numar cat mai mare. Printre primii care au venit au fost cei de la Inspectoratul pentu Situatii de Urgenta, urmati de zeci de oameni. Ne bucuram ca iesenii au fost receptivi la mesajul pe care am incercat sa-l transmitem si speram ca numarul donatorilor sa depaseasca cifra de 100 pe zi. Mai urmeaza si alte campanii de promovare a donarii, pentru ca rezervele de sange sunt ingrijoratoare”, a declarat prof. dr. Lavinia Scripcaru, directorul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Iasi.

In zilele urmatoare va avea loc o alta campanie de promovare a donarii, dar de data aceasta realizata de studentii facultatilor din Iasi. La fel ca in anii precedenti, ligile studentesti reprezentative fiecarei facultati se aduna pentru acest caz umanitar de donare de sange.

Adauga un comentariu