Sport

A inceput scandalul la CFR Cluj

Publicat: 24 ian. 2011
1

CFR Cluj a pierdut partida amicala disputata impotriva ucrainienilor de la Metalurg Donetk, in cantonamentul din Antalya, si a inceput deja scandalul la echipa din Gruia. Metalurg s-a impus cu 4-2, fiecare repriza fiind castigata de ucrainieni cu 2-1.
Clujenii au inceput meciul cu Nuno Claro in poarta, Vasile Maftei, Ricardo Cadu, Nuno Diogo, Edimar pe linia de fund, Ioan Hora, Gabi Muresan, Sixto Peralta, Vasile Nicoara la mijloc si Roberto De Zerbi cu Lacina Traore in atac. Primul gol al meciului a fost marcat in minutul 10 de atacantul Nguni, care a profitat de o desincronizare a apararii clujene. Ardelenii au revenit in joc si au restabilit egalitatea dupa doar 3 minute, prin reusita lui Roberto De Zerbi, care marcase doua goluri si in precedentul meci amical.
Jocul echipei din Gruia nu a functionat la cele mai bune cote, mai ales in aparare. De o astfel de desincronizare au profitat din nou ucrainienii in minutul 22, cand Volovik a inscris pentru 2-1, dupa ce a deviat din centrul careului in poarta un sut din lovitura libera.
Repriza secunda a debutat cu un nou gol al echipei din Ucraina, pentru Metalurg marcand in minutul 52 atacantul roman Ciprian Tanasa, care a evoluat jumatate de sezon si la defuncta Politehnica Iasi. La pauza meciului, Minteuan efectuase mai multe modificari, in teren intrand Emmanuel Kone, Emil Dica, Panin, Ionut Rada, Cristi Bud si Stancioiu in poarta. Al doilea gol al CFR-ului a venit in minutul 65, cand Emil Dica a patruns frumos intr-o actiune personala pe partea stanga, a intrat usor in careu si l-a invins pe portarul Metalurgului cu un sut plasat, dar puternic. Dupa alte cateva faze periculoase ale ambelor echipe, diferenta de doua goluri de pe tabela a fost refacuta pentru Donetk de Arkelian, si acesta profitand de o greseala de plasament a fundasilor clujeni.
Dupa meci, presedintele Iuliu Muresan a facut primele reprosuri la adresa lui Alin Minteuan, dupa infrangerea din meciul amical cu Metalurg Donetk. „Mai trebuie sa lucram, Alin Minteuan ar trebui sa insiste pe anumite aspecte negative. Sunt convins ca a tras si el concluziile care trebuiau trase”, a spus Iuliu Muresan. In schimb, antrenorul clujenilor l-a luat la tinta pe atacantul Lacina Traore. „Daca joaca asa, nu are nici o sansa sa se transfere in strainatate.”

Adauga un comentariu