Magazin

A incercat sa fie „erou” dar si-a omorat copiii

Publicat: 04 apr. 2013
1

Michael Philpott este barbatul care si-a ucis sase copii fara mila in batalia cu o femeie pe care o considera un “bun mobil”. Se batea pentru custodia copiilor. A pus la cale un plan alaturi de sotia sa, Mairead Philpott, si de Paul Mosley.

Au dat foc casei Lisei Willis, fosta iubita a lui Michael. El trebuia sa fie salvatorul celor sase copii, ea trebuia sa fie vinovata. Scopul era de a-si lua copiii acasa, de a castiga custodia lor. Insa planul a scapat de sub control. Mai bine spus, benzina. Au turnat prea multa si au omorat sase suflete care nu aveau nicio vina. Cel mai mic copil avea doar cinci ani, iar cel mai mare, 13.

In sala de judecata, Michael Philpott si-a asteptat pedeapsa cu ochii in lacrimi si capul plecat. Imaginea este antitetica cu reactia lui de dupa aflarea sentintei- inchisoare pe viata. Cand familia, aflata in sala, a strigat “Mori, Mick, mori!”, s-a intors, a zambit si a ridicat doua degete. Judecatoarea i-a spus ca e un om “tulburator de periculos” si ca merge pe principiul “Mick Philpott vrea, Mick Philpott ia”, scrie Daily Mail. Mairead Philpott si Paul Mosley au fost condamnati la 17 ani de inchisoare pentru complicitate. Ea a plans, el nu a schitat nimic- niciun gest, nicio lacrima.

Judecatoarea a subliniat ca desi Mick Philpott nu a intentionat sa-si omoare copiii, i-ar fi supus unui calvar terifiant. “I-ar fi trezit in miezul noptii, in mijlocul casei in flacari, si i-ar fi salvat ca un erou”, a spus ea. A adaugat “teroarea lor ar fi fost pretul pe care urmau sa-l plateasca pentru egoismul lui aspru”. In plus, judecatoarea a subliniat ca “au platit cu vietile lor de copii. Nu au avut nicio sansa de supravietuire si sunt sigura ca, atunci cand ai pornit focul, nu te-ai gandit la ei pentru ca pur si simplu nu-ti pasa”. 

Judecatoarea a avut un mesaj si pentru Mairead Philpott: “Accept ca le simtiti lipsa. Copiii dumneavoastra erau sursa de implinire. I-ati iubit si ati avut grija de ei”. Insa, a adaugat: “L-ati pus pe Michael Philpott impotriva copiilor dumneavoastra si, ca rezultat, au murit”.

Mick Philpott este tatal a 17 copii. Pe cei sase copii i-a omorat pe 11 martie 2012, insa abia pe 4 aprilie 2013 el a fost condamnat, scrie dcnews.ro

Comentarii
Adauga un comentariu