Local

A încercat să o execute pe fosta iubită! Ieșeanul i-a și promis înainte: „Îți dau foc la casă!” Culmea, agresorul a fost pus în libertate de judecători – GALERIE FOTO / VIDEO

Publicat: 01 dec. 2021
Momentele în care suspectul a fost adus la instanță
Un ieșean a fost pus în libertate de judecători, după ce a fost acuzat că a incendiat casa fostei iubite

Un individ a scăpat de pușcărie, după ce a fost acuzat că a incendiat casa fostei iubite. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Costică Țuglea la 2 ani și 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru distrugere. Anchetatorii spun că ieșeanul i-a și promis victimei că îi va incendia casa

Un ieșean a scăpat de gratii, deși a fost acuzat că a incendiat casa fostei iubite. Individul a încercat să se răzbune! Ieșeanul i-a și promis înainte: „Îți dau foc la casă!” Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Costică Țuglea la 2 ani și 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru distrugere.

„Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 100 de zile, fie în cadrul Consiliului Local al comunei Valea Lupului, fie în cadrul Consiliului local Iași – Direcția de Asistență Socială Iași. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Costică Țuglea, dacă acesta nu este reținut, arestat preventiv sau deținut într-o altă cauză. Instanța ia act că persoana vătămată G.B. nu s-a constituit parte civilă în cauză”, au afirmat judecătorii ieșeni.

Costică Țuglea, acuzat că i-a incendiat casa fostei iubite

De remarcat este faptul că sentința emisă de prima instanță în acest caz nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul ieșeanului Costică Țuglea (56 de ani) a început pe data de 25 august 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe individ sub acuzațiile de violare de domiciliu și distrugere. În ceea ce privește acuzația de violare de domiciliu, victima și-a retras plângerea prealabilă, astfel că procesul a încetat. Trimiterea în judecată a ieșeanului a fost făcută după ce Costică Țuglea a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv de pe data de 4 august 2021.

„În noaptea de 31 iulie spre 1 august 2021, inculpatul a pătruns fără drept în curtea locuinței persoanei vătămate, s-a deplasat în spatele casei și, cu ajutorul unor substanțe inflamabile, a incendiat acoperișul imobilului în care locuiește persoana vătămată împreună cu familia sa, distrugându-l parțial și cauzând un prejudiciu de aproximativ 3.000 de lei”, au menționat procurorii ieșeni.

La audieri, ieșeanul a recunoscut totul

Cei care au alertat victima și autoritățile au fost vecinii, care au văzut cum flăcările cuprindeau acoperișul casei din satul Valea Lupului. Ulterior, anchetatorii au ajuns la Costică Țuglea, care a și fost reținut, iar, mai apoi, arestat preventiv. Victima a relatat că fiica sa a avut o relație de concubinaj cu Țuglea, relație care s-a încheiat anul acesta. Ulterior, Țuglea a mai fost la casa în care locuiește victima, iar, la un moment dat, acesta chiar i-a promis că îi va incendia locuința, pe fondul unei dispute verbale.

„În seara zilei de 31 iulie 2021, în jurul orei 23:00, partea vătămată s-a pus la somn împreună cu membrii familiei și, în jurul orei 1:30, au fost treziți de către un vecin, care le-a spus tuturor să iasă din locuință, întrucât a izbucnit un incendiu la acoperișul casei. După ce a ieșit din casă, a observat că ardea acoperișul, iar mai mulți vecini încercau să stingă focul de la acoperiș. De asemenea, partea vătămată a simțit un miros puternic de motorină”, au adăugat oamenii legii.

În fața magistraților, Costică Țuglea a recunoscut comiterea faptelor.
Adauga un comentariu