Actualitate

A intrat in vacanta cu o emotie teribila! Cel mai smecher deputat din Iasi vrea sa fie achitat!

Publicat: 08 iul. 2015
1

@ Pentru acest deputat iesean poate fi ultima vacanta de parlamentar @ A contestat decizia de condamnare si spera acum sa scape de pedeapsa @ In caz contrar nu va mai putea candida niciodata la Parlament

Deputatul iesean Anghel Stanciu are de trecut o vacanta foarte grea. Asta pentru ca ar putea fi ultima vacanta de parlamentar. Nemultumit de sentinta prin care a fost condamnat la o pedeapsa de sase luni de inchisoare pentru conflict de interese, Anghel Stanciu a contestat decizia judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Pe de alta parte, procurorii din cadrul Parchetului General au contestat si ei verdictul judecatorilor si vor o pedeapsa mai mare pentru cel mai vechi parlamentar iesean. Anghel Stanciu a fost condamnat in martie 2015 in prima instanta, iar dosarul urmeaza sa fie trimis catre completul de cinci judecatori de la Instanta Suprema. A fost trimis in judecata la finalul anului 2013. Acuzatia din acest dosar este aceea ca demnitarul si-a angajat fiul si nora la cabinetul parlamentar pe care il conduce. A fost cercetat de procurorii de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pe baza unui raport intocmit de inspectorii de la Agentia Nationala de Integritate (ANI).

Catalin Anghel Stanciu
si nora Eleonora Maria Stanciu au fost angajati la cabinetul parlamentar pe data de 15 decembrie 2008, iar in momentul sesizarii facute de ANI, cei doi inca mai figurau acolo. „Stanciu Anghel, deputat în Parlamentul României, a propus angajarea si a avizat contractele individuale de munca privind angajarea lui Stanciu Anghel Catalin si Stanciu Eleonora Maria, fiul si nora acestuia, încalcând, astfel, prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei în exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si în mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei. Beneficiul patrimonial obtinut de catre Catalin Stanciu si Maria Stanciu, fiul si nora lui Stanciu Anghel, a fost de 53.868 de lei”, se arata intr-un raport al Agentiei de Integritate.

„Arat ca in momentul incheierii conventiilor eram convins ca angajarea rudelor este permisa de lege, iar actul respectiv era perfect legal. Mai arat ca si inainte de 2007 alti colegi au procedat in acelasi mod”, a declarat Anghel Stanciu in fata instantei. „Consider ca organizarea unor concursuri pentru ocuparea acestor posturi sau alte modalitati din angajare nici acum nu sunt oportune, caci exista intentia adversarilor politici de a-si trimite oamenii in staff-ul Biroului Parlamentar”, a completat acesta.

Comentarii
 • taie mai boschetarule ,ca asa arati, a fi boschetar, pensiile la toti sau cel putinla moldoveni si trece totul pe numele tau mai ******* imputita si sa le dai si lingailor care te aparau macar cite un sut in fund . ti-ai dublat -triplat pensia mai boschetarule esti multumit acum ai bani sa-ti cumperi o lama de ras sau trebuie iarasi dublata?????

  • Noe,ți-ai pierdut arca dar văd ca ți-ai pierdut si putina minte pe care o mai aveai.Sanatate domnului profesor si Rușine porcilor de ziaristi

  • daca as avea o putere as taia mainile la toti acesti dementi care au votat acest gunoi, 25 de ani in parlament ce a facut pt Iasi? Nevastasea din acte ar trebui arsa de vie a distrus generatii intregi de tineri, acum are liceu particilar in Bucuresti unde nu a luat nici un elev bac.

  • daca as avea o putere as taia mainile la toti acesti dementi care au votat acest gunoi, 25 de ani in parlament ce a facut pt Iasi? Nevastasea din acte ar trebui arsa de vie a distrus generatii intregi de tineri, acum are liceu particilar in Bucuresti unde nu a luat nici un elev bac.

 • Nu va chinuiti degeaba Nu se intimpla nimic cu acest porcovan batran betiv si puturos nesatul.
  Doar Malaria il poate rezolva.

 • draga mia, incepusei bine , dar te-ai dovedid a fi …o nevasta de sot plecat sa munceasca afara, dupa cum spunea tot un coleg de partid!
  in alta ordine de idei, uitati-va si judecati: daca asa arata si se comporta un deputat din Iasi, atunci nu-i de mirare ca am ramas de caruta si academic si economic. ati vazut vreo gala de excelenta, in care sa fie premiati marii profesori, decani si prorectori, rector de la UTI? Constructori si colegii dumnealui…binenteles!

 • nu ma laud cu mintea mea dar cred ca si copiii vad ce scursuri sunteti si va aparati unul pe altul si faceti legi care sa va scape de lege , va spun cinstit -cordunenii sunt ingerasi pe linga voi. CRED CA IMI DAI DREPTATE MACAR IN MINTEA TA DE LINGAU mIA

Adauga un comentariu