Actualitate

A luat acest medicament cinci zile si acum este pe moarte. Ieseanul a fost transportat la un spital din Bucuresti

Publicat: 30 mai 2016
1

@ Pacientul avea dureri foarte mari si a crezut ca se poate vindeca singur @ A cerut ajutorul medicilor dupa cinci zile in care a observat ca starea de sanatate se inrautateste semnificativ

Un barbat din judetul Iasi a fost transportat in stare grava la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi, dupa ce s-a tratat singur, la domiciliu. Medicii au ramas fara cuvinte cand i-au vazut arsurile de pe corp. Barbatul in varsta de 40 ani, din localitatea ieseana Bivolari, a luat un analgezic puternic, pentru a trece peste durerile puternice provocate de arsurile intinse aproape pe tot corpul. Barbatul a evitat sa foloseasca leacurile babelor din sat, cum se obisnuieste in mod frecevent.

Nu putine sunt cazurile in care arsurile sunt tratate la domiciliu cu varza, albus de ou, zahar, ulei, iaurt. Medicii sunt total impotriva folosirii acestor leacuri, deoarece pot provoca complicatii extrem de severe. Pe langa complicatiile pe care le prezinta arsurile, folosirea unor astfel de leacuri ar pune in pericol si mai mult viata pacientilor. Barbatul din comuna Bivolari a suferit arsuri cu mai multe zile in urma, dar a refuzat sa mearga la spital. Acesta a sperat ca arsurile, desi profunde, se vor vindeca de la sine. Abia dupa cinci zile, cand a vazut ca nu observa nicio imbunatatire si durerile nu mai cedau nici la calmantele puternice pe care le lua, a hotarat sa ceara ajutorul medicilor. Cand l-au vazut, medicii de la UPU au solicitat de urgenta transferul pacientului la Spitalul de arsi din Bucuresti.

„Pacientul s-a prezentat la spital cu arsuri pe fata, toracele drept, abdomen si coapsa dreapa. Cinci zile a stat acasa, pentru ca a crezut ca o sa-i treaca, o sa se vindece. Arsurile sunt de gradul trei, profunde. Din fericire, bolnavul nu a utilizat acele leacuri babesti. Peste arsuri a pus doar apa rece. Oricum, este mai bine decat sa acopere arsurile cu varza, zahar, albus de ou. Pacientul a folosit niste analgezice puternice. Durerile sunt foarte mari cand este vorba de arsuri. Cred ca este un barbat puternic, de a suportat cinci zile asemenea dureri. Acest pacient s-a supus unui risc enorm. Si-a pus viata in pericol cu buna stiinta. A fost transferat la Bucuresti, iar prognosticul privind evolutia starii de sanatate a pacientului este rezervat”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoesu, sefa UPU-SMURD.

Au fost cazuri in care unii bolnavi au venit la spital cu arsura acoperita cu pamant. Procedeele traditionale nu sunt recomandate de medici. Conform celor declarate de medicii de specialitate, prin folosirea acestor metode, plagile se infecteaza si compresele sunt indepartate cu dificultate de pe pielea arsa. De asemenea, se temporizeaza rezolvarea cazului, accesul este mai greu spre leziune, creste semnificativ riscul de infectie. Medicii atrag atentia ca, prin folosirea acestor leacuri babesti, tratamentul este de durata si vindecara este mult mai anevoioasa. Daca arsurile sunt extinse, se poate ajunge si la deces.

Adauga un comentariu