Actualitate

A mai aparut un pod de piatra in Iasi! Iata solutia inconstienta de a traversa raul Nicolina – FOTO

Publicat: 23 nov. 2015

Un nou episod jenant al lipsei de interes a autoritatilor se desfasoara intr-unul dintre cartierele iesene. Locuitorii acestei zone au gasit un mod pe cat de inedit, pe atat de periculos, de a traversa raul Nicolina. Persoanele in varsta si copiii sunt categoriile cele mai expuse acestui risc. Mai exact, in cartierul Galata, in lipsa unei metode mai sigure si mai civilizate pentru a traversa de pe un mal pe celalalt al raului Nicolina, iesenii au improvizat un pod alcatuit din pietre. Acestia s-au ocupat pana si de infrastructura necesara coborarii pana la albia raului, iar astfel au aparut scarile, sapate in malurile din pamant. Singura problema este ca podul construit de catre ieseni nu este deloc sigur. Ce se va intampla atunci cand nivelul precipitatiilor va creste semnificativ, astfel incat sa mareasca debitul de apa?

Pericolul este iminent, avand in vedere ca scarile care permit accesul la aceasta pasarela medievala sunt facute din pamant, iar odata cu ploile acestea se vor transforma in adevarate capcane pentru oricine indrazneste sa treaca de pe o parte pe cealalta. Sa nu mai vorbim si de faptul ca aceasta zona, in care locuiesc zeci de familii, este plina de gunoaie si de caini vagabonzi. Unii ieseni, care dezaproba total aceasta solutie, sunt socati si condamna cu vehementa inconstienta care poate provoca oricand o tragedie.

„Doamne fereste! Nu sunt deloc stabile acele pietre. Acum vreo saptamana am vazut de la geam cum s-a dezechilibrat cineva si a cazut in apa. Se putea lovi la cap de bolovanii aia. Sa ne faca primaria un pod ca sa putem si noi traversa. Asta nu este sub nicio forma o solutie. Ca sa nu mai vorbim de cum arata zona asta. E bataie de joc”, a declarat Andrei Bofan. Cum si in ce masura vor reactiona autoritatile, ramane de vazut. Un lucru este insa sigur, intr-un oras de talia Iasului, cu pretentii de a deveni capitala europeana a culturii, aceste inventii periculoase ar trebui sa tina de domeniul trecutului.

Adauga un comentariu