News Flash:

A murit Aurel Manolache

10 Martie 2010
1779 Vizualizari | 1 Comentarii
Compozitorul Aurel Manolache, directorul Festivalului "Mamaia Copiilor", a decedat aseara, la Galati, informeaza Mediafax. Aurel Manolache s-a nascut la 5 octombrie 1931, la Galati. A devenit membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania în 1968. Manolache a fost dirijor la Orchestra Populara "Valurile Dunarii" din Galati (1950 - 1952), la Ansamblul de Cantece si Dansuri al orasului Galati (1952 - 1954), profesor suplinitor de muzica la Scoala Medie de Marina din Galati (1953 - 1955), profesor la Scoala Metalurgica din Galati (1954 - 1956), dirijor si director la Teatrul de Estrada din Galati (1954 - 1956), dirijor la Teatrul Marinei Militare din Constanta (1956 - 1959), dirijor si sef de sectie estrada la Teatrul de Stat din Constanta (1959 - 1969), prim dirijor si director la Teatrul Fantasio din Constanta (1969 - 1995). A întreprins turnee artistice în SUA, Canada, URSS, Bulgaria, Germania, Israel, Siria, Polonia, Cehoslovacia, Austria, Belgia. Olanda, Italia, Elvetia, Portugalia, Turcia etc.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Florin  | #101664
«Mai bună este ziua morţii decât ziua naşterii»…spune un dicton biblic. Atunci de-abia se poate evalua calitatea vieţii cuiva.

Cred de asemenea că valoarea unui om în timpul vieţii este dată de modul în care reuşeşte să comunice. Cu toţii o facem, dar maestrul Manolache reuşea să comunice firesc, ca noi toţi, dar şi asemenea oamenilor de mare rafinament din care categorie făcea parte. Si aici intervine plus valoarea!

Am avut ocazia să vorbesc cu multe personalităţi ale muzicii şi poeziei. Adesea am fost dezamăgit de maniera impenetrantă şi uneori chiar nesimţită prin care unii obişnuiesc să comunice. Domnul Manolache era fiinţa cerebrală menită să spele ruşinea tuturor pretendenţilor la protipendada culturii.

Cultura nu se trăieşte doar Duminica şi nu doar în declaraţiile de presă sau la televizor. Cultura se trăieşte, nu se scandează. Se trăieşte în convorbiri private lipsite aparent de importanţă precum şi în convorbiri private de mare importanţă.

Maestrul Manolache era incapabil să facă distincţie între cultură şi bunul simţ. Singurele mele contacte comunicative cu dânsul au fost cele în care ne-a sunat cu tonul unui literat dar de pe poziţia unui colaborator şi cu eleganţa unui adevărat gentleman sugerându-ne, de-abia perceptibil, că ar trebui eventual să studiem eventualitatea unei modificări în programul ce ni l-am propus. Nici cea mai mică aluzie în tonul dânsului nu s-a insinuat prin care să îmi fi dat de înţeles că nu am avea de ales, deşi o putea fără îndoială face. Această deschidere extraordinară spre libertate aproape absolută în termeni artistici în contrast cu inflexibilitatea ridicolă şi gratuită a altor promotori ai diverselor manifestări culturale, mai mult sau mai puţin importante, dă dimensiunea mărimii reale a omului şi talentului maestrului Manolache din perspectiva mea, care are şi ea importanţa ei.

De atunci am învăţat să vorbesc mai puţin «patron» la telefon, indiferent cât de stăpân pe situaţie aş fi. Virilitatea tinereţii este sursa multor inepţii. Activitatea artistică şi organizatoare a maestrului Manolache a fost uriaşă şi nu-mi voi permite să fac referinţe la ea din cauza lipsei mele de competenţă, dar nu am putut lăsa să nu vă împărtăşesc imaginea pe care mi-a lăsat-o omul cotidian Aurel Manolache.

O tragedie nu poate fi redata in cuvinte…
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1317 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013564 (s)