Magazin

A murit CEL MAI BATRAN om din lume

Publicat: 15 sept. 2013
1

Cartea recordurilor Guinness World Records a anuntat ca fostul muzician si miner certificat ca fiind cel mai batran om din lume a murit. Salustiano Sanchez-Blazquez avea 112 ani, informeaza Associated Press, conform Agerpres.
 
Consultantul Guinness Robert Young a declarat ca Sanchez-Blazquez a murit vineri intr-un azil de batrani din Grand Island, New York.
 
Poreclit „Shorty”, Sanchez-Blazquez a devenit cel mai batran om din lume dupa ce Jiroemon Kimura a murit in iunie, la varsta de 116 ani.
 
Sanchez-Blazquez s-a nascut pe 8 iunie 1901 in satul El Tejado de Bejar, Spania. El s-a mutat in Cuba la 17 ani, apoi in Statele Unite in 1920, unde a lucrat in minele de carbune din Lynch, Kentucky. În cele din urma s-a mutat la New York.
 
El a avut doi copii, sapte nepoti, 15 stranepoti si cinci stra-stra-nepoti.
 
Arturo Licata, 111 ani, din Italia, este acum principalul candidat pentru a fi recunoscut oficial de Guinness ca cel mai batran om din lume, potrivit lui Young. Guinness se va pronunta in legatura cu Licata la o data ulterioara.
 
Cea mai batrana persoana autentificata a fost Jeanne Louise Calment din Franta, care a murit la varsta de 122 de ani si 164 de zile.
sursa:antena3.ro

Adauga un comentariu