Din lumea filmului

A murit celebrul actor Leonard Nimoy

Publicat: 01 mart. 2015
3

Actorul Leonard Nimoy a murit la varsta de 83 de ani, scrie bbc.co.uk. Familia artistului a confirmat decesul. Nimoy a fost internat in spital, saptamana trecuta, dupa ce s-a plans de „dureri severe in zona pieptului”.

Actorul suferea de boala pulmonara obstructiva cronica (care duce la insuficienta respiratorie) si a fost dus cu ambulanta la spitalul UCLA Medical Center din Los Angeles, dupa ce s-a plans de dureri in piept, pe 19 februarie.

Actorul, care este cunoscut pentru rolul comandantului Spock din serialul SF „Star Trek„, a fost internat de mai multe ori in ultimele luni, iar anul trecut a fost vazut in New York intr-un scaun cu rotile si folosind un aparat de asistenta respiratorie.

Nimoy a anuntat, in februarie 2014, pe Twitter, ca a fost diagnosticat cu boala pulmonara obstructiva cronica, in pofida faptului ca a renuntat la fumat in urma cu peste 30 de ani. El i-a incurajat pe fanii sai sa isi ingrijeasca sanatatea.

„M-am lasat de fumat in urma cu 30 de ani. n-a fost destul de repede. Am boala pulmonara obstructiva cronica. Bunicul va spune sa renuntati la fumat acum. LLAP (live long and prosper, salut al personajului Spock din „Star Trek”)”, a scris Nimoy pe Twitter, in urma cu un an.

Boala pulmonara obstructiva cronica este un termen folosit pentru un numar de maladii care afecteaza plamanii, inclusiv emfizem si bronsita cronica. Boala afecteaza milioane de oameni la nivel global.

Luni, Leonard Nimoy a postat pe Twitter ultimul mesaj. Contul acestuia de pe site-ul de micro-blogging este urmarit de milioane de oameni.

„Viata e ca o gradina. Poti sa ai momente perfecte, insa nu le poti pastra decat in memorie. LLAP”, a spus Nimoy.

Adauga un comentariu