National

A murit Dumitru Tatu, fostul comandant al ISU Sibiu

Publicat: 10 feb. 2021
A murit Dumitru Tatu fostul comandant al ISU Sibiu
A murit Dumitru Tatu, fostul comandat al ISU Sibiu

Este doliu în ţară după ce a murit Dumitru Tatu la vârsta de 72 de ani. În trecut, Dumitru Tatu a deţinut funcţia de comandant al Grupului de Pompieri Sibiu. Cosmin Balcu, fostul şef al Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Cpt. Dumitru Croitoru Sibiu, este cel care a făcut anunţul trist.

A murit Dumitru Tatu, fostul comandat al ISU Sibiu

Dumitru Tatu, fostul comandant al Grupului de Pompieri Sibiu, s-a stins din viaţă. Anunţul a fost făcut de Cosmin Balcu, fostul şef al Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Cpt. Dumitru Croitoru Sibiu.

”Am aflat cu mare tristeţe despre trecerea către cele veşnice a fostului Comandant al Grupului de Pompieri Sibiu, col(rez) TATU Dumitru. Un profesionist, un militar deosebit, un camarad de nădejde. Am învăţat multe de la domnul Comandant, respect pentru ce a făcut pentru pompierii din Sibiu, ne amintim cu drag şi deplângem trecerea la cele sfinte. A servit arma “Pompieri” cu devotament, curaj şi credinţa. Cuvintele sunt greu de exprimat în aceste momente… ne rugăm pentru odihna veşnică .

Rămas bun domnule COMANDANT – col (rez) TATU DUMITRU”, a scris Cosmin Balcu.

”Dorinţa să constantă de progres şi cunoaştere a condus la numirea acestuia în fruntea Grupului de Pompieri ”Căpitan Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu în perioada 15.07.1992- 30.11.2001.

În poziţia sa de comandant a adus o contribuţie imensă la evoluţia şi dezvoltarea Grupului de Pompieri Sibiu, printre cele mai mari realizări fiind constituirea în anul 1993 în cadrul instituţiei a Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD).

Ne exprimăm întreaga compasiune şi adresăm sincere condoleanţe familiei îndurerate!??️
Cu respect, colectivul ISU Sibiu!”, spun reprezentanţii ISU Sibiu.

Cine a fost Dumitru Tatu

Dumitru Tatu s-a născut pe 17 mai 1949 la Sangatin, judeţul Sibiu. A urmat Şcoala Superioară de Ofiţeri ”Nicolae Bălcescu” Sibiu – specialitatea ”Pompieri” pe care a absolvit-o cu succes în anul 1970. În acelaşi an, acesta s-a alăturat pompierilor sibieni în funcţia comandant secţie al Grupului de Pompieri ”Căpitan Dumitru Croitoru” Sibiu, urmând ulterior să ocupe şi alte funcţii:

În perioada 1973-1974 comandant Pluton;
În perioada 1975-1979 locţiitor Companie I;
În perioada 1979-1984 Inspector principal în cadrul Inspecţiei de Prevenire;
În perioada 1984-1992 locţiitor Şef Inspecţie de Prevenire.

Şeful ISU Dobrogea a murit de coronavirus

Anul trecut, în noiembrie, colonelul Daniel Popa, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanța, a murit la vârsta de 57 de ani, din cauza COVID-19.

La acea vreme, ISU Dobrogea anunţa că şeful instituţiei este internat într-un spital din Bucureşti, iar starea lui era stabilă.

„Domnul inspector şef este internat într-un spital din Bucureşti, starea dumnealui fiind una stabilă şi atent monitorizată de cadrele medicale. Suntem alături de dumnealui, cât şi de toţi ceilalţi afectaţi de acest virus şi le dorim multă sănătate. În prezent, comanda inspectoratului este asigurată de dl. colonel Ionel Roşca, iar capacitatea operativă a instituţiei nu este afectată”, adăugă ISU Dobrogea.

De asemenea, alţi zece candidaţi ai instituţiei au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus.

“Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constantă este una dintre instituţiile care pe plan local asigura linia întâi în lupta cu virusul Covid-19. În acest context, 10 cadre ale inspectoratului, printre care şi domnul inspector şef au venit în contact cu acest virus şi s-au dispus măsuri medicale pentru fiecare în parte. Capacitatea operaţională nu a fost afectată de cazurile confirmate, activitatea inspectoratului se desfăşoară în continuare în parametrii optimi de răspuns în cazul producerii unor situaţii de urgenţă”, se arata în comunicatul ISU Dobrogea.
Adauga un comentariu