Sport

A murit Gheorghe Broșteanu, un mare campion și antrenor român

Publicat: 27 oct. 2020
a murit Gheorghe Broșteanu
Gheorghe Broșteanu a fost multiplu campion național și medaliat cu argint la Campionatele Europene

Lumea sportului din România este în doliu după ce a murit cunoscutul antrenor Gheorghe Broșteanu, la vârsta de 62 de ani. Acesta a fost o figură emblematică a luptelor libere, multiplu campion național și european.

Un cunoscut antrenor român, multiplu campion național și european la lupte, s-a stins din viață la vârsta de 62 de ani. Federaţia Română de Lupte a anunţat, luni seara, pe pagina de Facebook, trecerea în neființă a lui Gheorghe Broşteanu, „o figură emblematică a luptelor libere”.

A murit marele campion Gheorghe Broșteanu

Gheorghe Broșteanu era un cunoscut antrenor în domeniul luptelor. Acesta a fost medaliat la Campionatele Europene, fiind ulterior tehnician la CSS Unirea Iași și Membru de Onoare al FRL. Motivul morții marelui antrenor nu a fost, însă, specificat, dar se precizează că a dus „o lungă și discretă suferință”.

Multiplu campion național și medaliat la Campionatele Europene, acesta a fost ulterior şi descoperitor de talente ca antrenor la CS Unirea Iaşi. Broşteanu a cucerit medalia de argint în 1982, la categoria 90 kg, la Campionatele Europene. A fost multiplu campion naţional şi câştigător a numeroase turnee internaţionale, dar şi Cetăţean de Onoare al municipiului Iaşi.

Gheorghe Broșteanu a scos din Corduneanu un sportiv de Olimpiadă

Până să devină capul lumii interlope din Iaşi, luptătorul Costel Corduneanu a participat la două Olimpiade, fiind antrenat chiar de Gheorghe Broșteanu. Costel Corduneanu este un nume care a ţinut de mulţi ani prima pagină a ziarelor din cauza implicării sale în lumea interlopă din Moldova. În urmă cu aproape 20 de ani însă, Corduneanu era unul din cei mai apreciaţi sportivi pe care îi dădea Iaşiul.

Costel avea abilităţile fizice necesare pentru a face performanţă, dar şi curaj şi tupeu fără de care nu ai nicio şansă la lupte”, povestea la acea vreme Gheorghe Broşteanu, antrenorul lui Costel.

Antrenat de Gheorghe Broșteanu, Costel Cordunenilor a fost campion mondial la cadeţi, vicecampion european şi a participat la două ediţii a Jocurilor Olimpice. A ocupat locul IX la Barcelona în 1992, respectiv locul XIV la Atlanta în 1996.

Acum însă, lumea sportului din România este îndoliată după ce a murit marele antrenor și campion Gheorghe Broșteanu.

Adauga un comentariu