Stiri

A murit inventatorul cartelei SIM si al cardurilor bancare moderne

Publicat: 01 mai 2012

Inventatorul cardului cu microcip, Roland Moreno, a murit duminica la Paris. Barbatul in varsta de 66 de ani a facut o avere cu ajutorul cardurilor care au deschis portile pentru cartelele SIM si tehnologia platilor fara introducerea codului PIN de pe cardurile bancare, informeaza AFP.

Moreno s-a nascut pe 11 iunie 1945 la Paris si a fost un autodidact pasionat de electronica. In 1972, el a infiintat compania Innovatron, care a emis brevete care aveau la baza cardul cu microcip. Prima versiune a fost prezentata in 1974, iar in urmatorii cinci ani Moreno a depus alte 45 de brevete.

Cu toate acestea, compania sa a intrat in mari probleme financiare din cauza faptului ca, dupa 20 de ani, brevetele au intrat in domeniul public.

Inventatorul a anuntat in 2000 ca ofera un milion de franci elvetieni persoanei care reusi sa pirateze un card cu microcip intr-un interval de trei luni, scrie Mediafax. Pariul a fost castigat de francez, care a ramas cu banii in buzunar.

In prezent, Innovatron comercializeaza licente pentru un program de NFC (Near Field Communication), numit Calypso. Acesta a fost implementat in transportul public din Paris.loading...

Adauga un comentariu