International

A murit Jack Kevorkian, supranumit „Doctorul Moarte”

Publicat: 04 iun. 2011
1

Jack Kevorkian, medicul nord-american supranumit „Doctorul Moarte” pentru faptul ca a aparat cu îndarjire eutanasia si pentru ca a ajutat circa 130 de persoane sa se sinucida, dupa cum a recunoscut chiar el însusi, a murit ieri, la varsta de 83 de ani, transmite agentia spaniola EFE.

Un purtator de cuvant de spitalului Beaumont, din Royal Oak, Michigan, unde medicul patolog era internat din cauza unei pneumonii si a unei suferinte renale, a confirmat decesul „Doctorului Moarte”. Acesta si-a castigat faima nationala în anii ’90, cand a fost acuzat de mai multe ori de asasinat pentru ca a ajutat mai multi pacienti în faza terminala sa-si puna capat vietii. Pentru a-i sprijini în demersul lor pe oamenii care doreau sa moara, Kevorkian a inventat un aparat, numit „masina sinuciderii”, care îi permitea unui pacient sa-si injecteze singur o doza letala de clorura de potasiu.

Dupa mai multe procese, Kevorkian a fost condamnat la o sentinta cuprinsa între 10 si 25 de ani de închisoare, în 1999, pentru crima de gradul 2 în cazul lui Thomas Youk, un bolnav în varsta de 52 de ani care suferea de scleroza laterala amiotrofica, o boala moartala, caruia i-a administrat o doza de droguri letale. Kevorkian a fost eliberat în iunie 2007, dupa opt ani de închisoare.
Sursa: EVZ.ro

Adauga un comentariu