Actualitate

A murit preotul Ionel Vrăjitoru. Era foarte iubit şi apreciat pe plaiurile sucevene

Publicat: 28 apr. 2021
a murit preotul Ionel Vrăjitoru
Preotul Ionel Vrăjitoru din Liteni era foarte iubit în zona Bucovinei

Zi tristă pentru Biserica Ortodoxă Română, după ce a murit preotul Ionel Vrăjitoru, care era foarte iubit și apreciat în zona Bucovinei. Acesta, cu toate că era pensionat, slujea la Altar alături de fiul său Claudiu Vrăjitoru. Sufletul său bun s-a mutat la Ceruri în dimineața zilei de marți, 27 aprilie.

Preotul Ionel Vrăjitoru, din Liteni, judeţul Suceava, a trecut la cele veșnice. Era unul dintre cei mai iubiţi şi apreciaţi din zona Bucovinei, acesta ajutând la pictarea paraclisului din incinta Spitalului Municipal Dorohoi. Îndrăgitul preot a murit marți dimineață, la vârsta de 77 de ani, lăsând în urmă multe regrete. Părintele Ionel Vrăjitoru, născut pe 1 aprilie 1944, era pensionar și slujea la Altar alături de fiul său, pr. paroh Claudiu Vrăjitoru.

Era foarte cunoscut în Bucovina

Acesta era un părinte extrem de cunoscut în Biserica Ortodoxă, la el apelând inclusiv credincioși din județul Botoșani.

„A început și el drumul, «urcușul» spre lăcașurile «unde nu este întristare nici suspin», ci «viață fără de sfârșit”. Un om bun, un Preot cunoscut în toată țara. L-am cunoscut și eu încă din anii studenției, de acum peste 30 de ani în urmă… Eu fiind coleg și prieten cu un nepot de-al lui. Un fin psiholog!

Un Preot elegant și plăcut. Un om generos! Am slujit deseori cu el. M-a ajutat să pictez paraclisul din incinta Spitalului Municipal din Dorohoi. Dumnezeu să-l odihnească în pace pe Părintele Ionel. Transmitem sincere condoleanțe Doamnei Preotese cât și Părintelui Claudiu – fiul său”, spune părintele Teodor Ciurariu.

A murit preotul Ionel Vrăjitoru

Primarul comunei Liteni, Tomiță Onisii, a spus că plecarea la cele veșnice a părintelui Ionel Vrăjitoru este o mare pierdere pentru comunitate.

„A fost un om echilibrat, diplomat, un bun psiholog, știa cum să vorbească cu fiecare om care-i cerea ajutorul. A contribuit mult la ridicarea bisericii din satul Vercicani, dar a fost un bun duhovnic și un bun organizator al bisericii unde a slujit toată viața. Îl căutau oameni din toată țara, ceea ce mă face să cred că nu degeaba.

Este o pierdere foarte mare pentru noi. Ne-a fost un sprijin mereu și ne va lipsi foarte mult. Era activ. Un om al acțiunii. În ultimele zile am înțeles că s-a simțit puțin mai slăbit. Asta a fost voia lui Dumnezeu. O să-i păstrăm veșnic amintirea și o să-l pomenim mereu în rugăciuni. Condoleanțe și familiei, soției și celor doi copii”, a fost mesajul primarului Tomiță Onisii.

În altă ordine de idei, Biserica Ortodoxă dar și comunitatea locală din Liteni sunt mai sărace după ce a murit preotul Ionel Vrăjitoru. Dumnezeu să-l ierte și să îl așeze în rândul celor drepți!

Comentarii
Adauga un comentariu