Local

A murit sub ochii medicilor. Bolnava a ajuns pe mana medicului care a nenorocit o tanara de 19 ani

Publicat: 19 mai 2014
1

@ Ieseanca in varsta de 62 de ani a solicitat ajutorul medicilor, pentru ca se simtea foarte rau, dupa un tratament cu citostatice fiind diagnosticata cu cancer de col uterin @ Initial, femeia a ajuns la spitalul din Harlau, fiind apoi transferata la Maternitatea Elena Doamna din Iasi

Dupa doua luni de cand a nenorocit o tanara in varsta de 19 ani, o alta pacienta moare in fata medicului ginecolog de la Maternitatea Elena Doamna din Iasi. Duminica, la ora 11.55, o femeie din Harlau este adusa cu ambulanta in triajul maternitatii. De garda era conf. dr. Razvan Socolov, director medical la unitatea medicala, si dr. Oana Neumann. Pacienta in varsta de 62 de ani suferea de cancer de col uterin. De asemenea, femeia urmase si sedinte de chimioterapie, tratament cu citostatice. Femeia a fost dusa in triajul maternitatii si dupa 15 minute a intrat in stop cardio-respirator. Dupa cum a precizat conducerea unitatii medicale iesene, femeia nu a raspuns manevrelor de resuscitare si decesul a fost declarat in jurul orei 13.00. Dupa cum a precizat chiar managerul maternitatii, pacienta trebuia sa fie dusa ori la Institutul Regional de Oncologie, ori la Unitatea de Primire Urgente din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iasi. „Pacienta era in stare grava. Avea insuficienta respiratorie. Nu stiu de ce a fost trimisa la Maternitatea Elena Doamna. La noi a fost reanimata 55 de minute de medicul Mihaela Matei de la sectia de Anestezie si Terapie Intensiva. A fost intubata, i s-a facut masaj cardiac. Decesul a intervenit dupa acel stop cardio-respirator ireversibil. Era in coma cand a ajuns in triajul maternitatii. Familia nu a dorit sa se faca necropsie”, a declarat dr. Emil Anton, managerul Maternitatii Elena Doamna din Iasi.

„Asta i-a fost scris”

Duminica, 18 mai, ambulanta a fost solicitata la domiciliul bolnavei din orasul Harlau, pentru ca aceasta avea o stare de sanatate influentata, cu greata, varsaturi, ameteli, dureri pelvine. Echipajul medical de pe ambulanta a transportat pacienta la Spitalul Harlau. De garda era medicul obstetrician Souliman Assami. In prezenta echipajului de pe ambulanta, medicul Asami a sunat la Maternitatea Elena Doamna din Iasi, unde a discutat cu conf. dr. Razvan Socolov care era de garda. Doctorul Assami a cerut avizul dr. Socolov pentru transferul bolnavei la Maternitatea Elena Doamna si l-a primit. Daca aceasta pacienta ar fi ajuns intr-un serviciu de oncologie, poate ar fi primit un alt tratament si viata i-ar mai fi fost prelungita.

„Mi-am dat tot interesul pentru pacienta. Trebuia sa trimit bolnava catre ginecologia de garda, Maternitatea Elena Doamna. Nu eu hotarasc. La spitalul din Harlau a venit cu insuficienta respiratorie. Pacienta se simtea rau de sambata noaptea. Avea si o anemie severa. Cand am vazut starea pacientei, i-am prins vena si i-am administrat tratament perfuzabil. Foarte greu am reusit sa prind o vena pentru ca erau afectate. Starea de sanatate era influentata si dupa tratamentul cu citostatice pe care l-a facut pacienta. Doctorul Socolov a sunat la Spitalul Spiridon sa trimita bolnava la Reanimare, dar a facut stop cardio-respirator. Asta i-a fost scris”, a declarat dr. Souliman Assami. Acesta face garzi si la Maternitatea Elena Doamna. Reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI au incercat sa ia legatura si cu conf. dr. Razvan Socolov pentru a-si exprima un punct de vedere, dar nu a putut fi contactat.

Comentarii
 • Alt articol încropit la comanda cuiva si fără nicio legătura cu realitatea! Care e vina medicilor in cazul acesta? Cancer avea tot din cauza medicilor? Putea cineva sa-i mai facă ceva? Poate da si in ziarista un cancer ca sa experimenteze pe viu avantajele sistemului sanitar! Doamne Ajuta!

 • @ Vasile Princop : Asa-i avea cancer . Da’ daca a murit inainte sa-si faca aeasta boala „efectul” cine e de vina ? Cand mori din cauza bolii , e de inteles , dar cand stii ca mai ai poate 1 an , 2 de trait si te omoara inainte de termen unul ca asta ce merita ? Sa zicem ca acest caz „e la comanda” . Dar cu saraca fata de 19 ani care a nenorocito cum ramane ? Tot la comanda a fost ? Dl Vasile , hai sa fim cerebrali 🙂

  • Dacă si citeai articolul înțelegător ca deoarece IRO nu are gărzi bolnavii sunt trimiși la clinicile de garda in speta la Spitalul Elena-Doamna. Domnul doctor si-a făcut datoria, nefugind de un caz la limita, dar din nefericire nu mai era nimic de făcut. Adică nu ani sau luni ci minute!
   Toată campania asta de discreditare e plătită de vreun coleg frustrat ce a rămas in urma, profesional, doctorului Socolov.

 • BauBau, esti prost ca noaptea si dezinformat. Femeia a ajuns la spital in stop cardiorespirator si a mai avut puls 5 minute. Doctorii de la ATI au resuscitat pacienta 55 minute si , din pacate, degeaba. Aici doctorii, inclusiv dr. Socolov, nu au nicio vina.
  Din pacate pentru creierul tau minuscul aceasta chestie e prea complicata asa ca te rog sa te rezumi la mancatul semintelor pe stadion.

 • da, trebuia sa ajunga la spiridon sau la iro, aia au o pastila care se baga in fund si care vindeca de orice fel de cancer si te face tanara de 18 ani, si virgina pe deasupra

 • Acest medic de la Harlau. Souliman sau cum il cheama cum poate sa spuna ,, Asta i-a fost scris,, Ce doctor e asta? Trebuia sa se faca profet, ghicitor dar nu medic. In medicina nu se spune ,, asta i-a fost scris,, asa spun incompetentii, neputinciosii, indolentii, etc, etc

 • eu am vazut ce inseamna cancer de col muterin, cand nici morfina nu mai usureaza durerile atroce, nu vreau sa par cinica pentru ca nu sunt asa, dar e mai bine ca s-a terminat acum , fie si cu cateva luni mai inainte, zic si eu ca asa a fost scris

 • In primul rand trebuia sa stiti ca oncologia nu prea primeste urgente, au un medic care face garda la domiciliu, iar pacientii cu cancer care sunt in stare grava ajung de obicei la UPU Spiridon( de ex. cei cu hepatocarcinom in stare grava ajung la gastroenterologie).

 • da, deci e clar,dupa opinia unora! orice pacient care ajunge la materniatea elena doamna, il omoara dr Sokolov! oameni buni,cititi articolul cu atentie si veti avea o surpriza:continutul nu e atat de tendentios,precum titlul. Dle dr nu mai faceti garzi o perioada,e clar ca cineva se tine scai de dvs si cum afla unul pe moarte vi-l trimite la spital. unii sunt in stare de orice! unde nu-i frica de Dumnezeu,nu e nici rusine, nu este nimic!

Adauga un comentariu