Actualitate

A MURIT un mare profesor. Avea o legatura unica cu Iasul – VIDEO EXCLUSIV

Publicat: 17 mart. 2016

@ Unul dintre cei mai mari si mai valorosi academicieni din Romania a murit! Este vorba de Solomon Marcus, matematicianul de talie mondiala care a avut o legatura si un respect deosebit fata de orasul Iasi

In urma cu cativa ani, reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI au realizat un interviu special cu acesta. Doar pe site-ul www.bzi.ro poate fi urmarit, in memoriam, un material ce-l are in prim-plan pe marele academician, legat de realitatile educationale si intelectuale contemporane din tara noastra. Este vorba de matematicianul Solomon Marcus, membru al Academiei Romane, care a murit acum doua zile. Acesta era in varsta de 91 ani. Anul trecut, Primaria municipiului Iasi i-a oferit acestuia titlul de cetatean de onoare, in cadrul unei ceremonii unde au mai fost laureati si publicistul Alexandru Calinescu si actrita Mihaela Arsenescu Werner.

Solomon Marcus, membru titular al Academiei României, s-a nascut pe 1 martie 1925, la Bacau. A urmat cursurile Facultatii de Matematica din cadrul Universitatii Bucuresti, a obtinut ulterior titlurile stiintifice de doctor în matematica si doctor docent. A predat la Facultatea de Matematica din cadrul Universitatii Bucuresti si este autor a numeroase studii interdisciplinare de carti legate de utilizarea matematicii în lingvistica, în analiza teatrala sau în stiintele naturale si sociale. A fost tradus în mai multe limbi straine si a publicat 50 de volume în România si aproximativ 400 de articole în reviste stiintifice sau de specialitate. Solomon Marcus devine, din 1993, membru corespondent al Academiei Române, iar în 2001 a fost ales membru titular al institutiei.

Citeste si: A murit un mare profesor al Romaniei. Iata ce legatura emotionanta avea cu Iasul – VIDEO EXCLUSIV

Citeste si: Un mare academician face dezvaluiri incredibile despre sistemul corupt universitar – FOTO,VIDEO

Citeste si: Academician iesean, decorat de Klaus Iohannisloading...

Adauga un comentariu