Magazin

A murit un regizor SENZATIONAL…

Publicat: 10 ian. 2015
1

Regizorul italian Francesco Rosi, autorul unor filme celebre precum „Il Caso Mattei”, recompensat cu trofeul Palme d’Or la Festivalul de la Cannes din 1972, a murit, sambata, la Roma, la varsta de 92 de ani, a anuntat presa italiana, citata de lefigaro.fr.
 Potrivit Corriere della Sera, regizorul si scenaristul, care era imobilizat la pat de mai multe saptamani din cauza unei bronsite, a murit in somn.

Citeste si:Un cineast celebru a trecut in nefiinta…
Francesco Rosi s-a nascut pe 15 noiembrie 1922 la Napoli si, dupa studii de drept, a intrat imediat in industria spectacolelor, mai intai in teatru, apoi, progresiv, in cinematografie, unde a fost inca din 1948 asistentul lui Luchino Visconti la filmul „Pamantul se cutremura/ La Terra Trema”. Colaborarea sa cu Visconti continua si la alte proiecte, mai ales la filmul „Bellissima”, la care a fost si scenarist.

Citeste si:Doliu in avocatura ieseana! Un renumit avocat pledeaza printre ingeri!
A fost considerat un maestru al filmelor-ancheta, iar capodopera sa „Salvatore Giuliano”, un lungmetraj despre un bandit sicilian, i-a adus succesul la scara internationala. Pentru acest film a fost recompensat cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin in 1962.
Sursa: gandul.info

Adauga un comentariu