Eveniment-Social

A murit unul dintre cei mai mari eroi ai zilelor noastre din Iasi!

Publicat: 30 apr. 2015

Batrana din Iasi, care a luptat pentru propria tara si a pus iubirea pentru oameni mai presus de orice, s-a stins ieri din viata, la varsta de 105 ani. Alexandrina Ionescu s-a nascut la 23 februarie 1910, in comuna Ungheni, din judetul Botosani, iar izbucnirea celui de-al Doilea Razboi Mondial a facut-o sa mearga voluntar la spitalul de campanie de la Tiraspol. Desi primise o bursa de la Fundatia Rockefeller si ar fi avut ocazia sa ramana in SUA, femeia a decis sa se intoarca in tara, iar mai apoi sa mearga in razboi pentru a-i ajuta pe soldatii romani.

„A fost o asistenta medicala model. Un om deosebit, care nu a fost niciodata casatorit. S-a sacrificat mereu pentru sanatatea altora, pentru tara. In familie au fost sapte copii. Sase fete si un baiat, dar nu mai traieste niciunul dintre ei. Si parintii ei au trait in jur de 100 de ani, o familie de longevivi. Tatal ei a fost in Primul Razboi Mondial, a luptat in zona Moinesti – Comanesti. Au fost niste lupte teribile si in zona aia. Povestea cum ii treceau gloantele pe langa cap, dar a avut tot timpul o icoana la piept care l-a protejat”, a spus nepoata Alexandrinei.

Intr-un reportaj realizat de catre cotidianul BUNA ZIUA IASI in urma cu 3 luni, batrana povestea cum razboiul i s-a parut un adevarat iad. „Razboiul este un iad si nu sunt decorati oamenii care trebuie. Ar trebui decorati oamenii care lupta, oamenii care sunt intr-adevar pe front, acolo unde sunt sacrificati pentru acest razboi, acest iad pe pamant”, declara femeia cu groaza in acele momente. La aniversarea de 105 ani, Alexandrina a fost decorata de catre reprezentantii Ministerului Apararii Nationale, pentru intreaga activitate. Inmormantarea eroinei va avea loc sambata de la ora 11:00, la Cimitirul Eternitatea din Iasi.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu