Actualitate

A neglijat boala si a ajuns sa-i fie scoase mai multe organe – FOTO

Publicat: 18 nov. 2012
1

@ Viata unei mame a fost data peste cap de mai multe interventii chirurgicale si de saptamani intregi de spitalizare @ Veronica Vasiliu, de 48 de ani, din Suceava, a ignorat un chist de 4 milimetri si a ajuns sa aiba o tumora ovariana de 114 milimetri @

Veronica Vasiliu, de 48 ani, din Suceava, a fost operata, in urma cu opt zile, de o tumora ovariana. Aceasta interventie chirurgicala a venit dupa un lung sir de tratamente cu citostatice. „In 2009 am fost operata de colon, iar timp de sase luni am facut chimioterapie, cinci zile pe luna. De la 75 de kilograme, am ajuns sa am 45, pentru ca nu puteam manca mai nimic. Cred ca totul mi se trage de la locul meu de munca, unde am racit foarte tare. Am lucrat mai multi ani la o spalatorie din cadrul unui centru de copii cu handicap si umblam cu apa rece in frig. Prima data mi s-a depistat un chist pe ovar, care nu a putut fi operat pentru ca eram prea slabita. Recunosc ca am neglijat mult sanatatea si nu am acordat importanta acelui chist, care s-a marit pe zi ce trece”, povesteste cu lacrimi in ochi Veronica Vasiliu. Chistul se transformase intr-o tumora de 114 milimetri, care a necesitat interventie chirurgicala de urgenta. Femeia este pensionata pe caz de boala, beneficiind lunar de 544 de lei, la care se adauga si o suma infima de 234 de lei pentru handicap.

A mai ramas cu vezica urinara

Singurul motiv pentru care suceveanca se lupta cu boala, este dorinta de a continua sa vegheze asupra celor doi copii. Veronica Vasiliu are un baiat de 25 de ani si o fata de 18 ani, care i-au fost la capatai atunci cand se afla sub efectul anesteziei. „Imi aduc aminte de sticle cu apa calda pe maini, pentru a mi se ridica venele. Familia m-a incurajat si mi-a dat puterea sa nu abandonez lupta cu aceasta boala teribila. Stiu ca mi-au fost scoase mai multe organe, cuprinse de infectie, dar nu ma mai gandesc la nimic, atat timp cat pot merge pe picioarele mele”, a mai spus Veronica. Suceveanca a fost informata cu privire la riscurile operatiei, fiind constienta ca boala este intr-o forma galopanta. Spitalele i-au devenit a doua casa si mereu se gandeste la ziua externarii. „Stadiul avansat in care se afla pacienta a impus si anumite riscuri pe parcursul operatiei. Din fericire, organismul a reactionat bine, iar femeia va fi nevoita sa respecte un tratament riguros. Operatia de indepartare a tumorei ovariene a presupus eliminarea ovarelor si a uterului, dar si o rezectie rectala. Practic, pacienta a mai ramas cu vezica urinara si cu un bont rectal. Dupa un an de zile, se vor mai putea face alte interventii, pana atunci pacienta va fi directionata din nou spre chimioterapie”, a precizat prof. dr. Stefan Georgescu, medic chirurg in cadrul Spitalului Sf. Spiridon Iasi.

Comentarii
Adauga un comentariu