Sport

A patra zi a turneului WTA 125 „BCR Iași Open”! Ana Bogdan a urcat în sferturile de finală!

Publicat: 05 aug. 2022
jucatoare de tenis pe terenul de la Baza Sportiva Ciric
Jucătoarea franceză Kristina Mladenovic, locul 112 WTA și favorită 6, s-a calificat în sferturile de finală la BCR Iași Open după ce a învins-o în minimum de seturi pe compatrioata noastră Alexandra Cadanțu Ignatik, numărul 153 mondial, scor 7-5, 6-3, în primul meci al zilei de pe arena centrală

În cea de-a patra zi a turneului WTA 125 „BCR Iași Open!”, singurele 2 românce rămase pe teren au fost Ana Bogdan și Alexandra Cadanțu Ignatik. Dintre cele 2 jucătoare, doar Ana Bogdan s-a calificat mai departe în sferturile de finală

În perioada 1-7 august 2022, la Baza Sportivă Ciric, este organizat turneul WTA 125 „BCR Iași Open”. Organizarea acestuia în cursul aceluiași an ca turneul ATP Challenger „Concord Iași Open” plasează municipiul pe o listă selectă a orașelor care desfășoară atât turnee WTA, cât și ATP.

Programul celei de-a patra zi a turneului WTA 125 „BCR Iași Open”

Ziua a patra a turneului WTA 125 „BCR Iași Open” a debutat pe terenul Central, începând cu ora 13:00, unde românca Alexandra Cadanțu Ignatik a jucat împotriva tenismenei de origine franceză Kristina Mladenovic, a 6-a favorită la Iași. Tot pe „Central”, al doilea meci s-a disputat între Ana Bogdan, favorita nr. 3 și Anastasia Zakharova. Al treilea meci, de pe același teren, le-a adus în prim plan pe Nadia Podoroska, din Argentina, fostă semifinalistă la Roland Garros, și pe favorita cu nr. 8, Ekaterine Gorgodze, din Georgia, cea care a câștigat alături de Irina Bara mai multe trofee anul trecut.

Ultimul meci la simplu de joi a fost cel dintre Yuki Naito, marea surpriză e turneului de până acum, din Japonia, cea care a reușit să o elimine în primul tur pe favorita nr. 1, Viktorija Golubic. Aceasta a jucat împotriva Paulei Ormaechea.

Tot joi, 4 august 2022, au fost disputate și cele patru sferturi de finală la dublu, din care face parte și 4 jucătoare românce. Astfel, meciurile vor fi disputate între perechile Miriam Bulgaru/Ilona Ghioroaie și Reka Luca Jani/Panna Udvardy, Andreea Roșa și Andreea Prisăcariu având partenere străine. Meciurile la dublu vor fi disputate ca și în ziua precedentă, pe terenul 5.

Victoriile zilei la BCR Iași Open

Sferturile de finală la dublu au adus o foarte mare surpriză pentru publicul ieșean, deoarece principalele favorite, Anastasia Detiuc (Cehia) și Elixane Lechemia (Franța), au fost eliminate de perechea formată din Andrea Lazaro Garcia (Spania) și Despina Papamichail (Grecia), scor 6-1, 3-6, 6-10.

Din cauza condițiilor meterologice, meciul dintre Ana Bogdan și Anastasia Zakharova a necesitat amânare, dar, acesta a fost reluat pe seară, unde românca Ana Bogdan s-a calificat la sferturile de finală, cu scor 6-1, 6-2.

Prima româncă calificată în semifinale la dublu a fost Andreea Roșca, alături de partenera sa Darya Astakhova. Victoria acestora împotriva perechii formată din Beatrice Gumulya (Indonezia) și Olivia Tjandramulia (Australia), cu scor 6-2, 7-5, a reprezentat o surpriză.

Dintre meciurile la simplu, jucătoarea franceză, Kristina Mladenovic, favorita cu nr. 6, s-a calificat la sfeturile de finală, învingând-o în minimum de seturi pe compatrioata noastră Alexandra Cadanțu Ignatik, scor 7-5, 6-3, în primul meci de pe „Central”.

Cuplul format din Reka Luca Jani și Panna Udvardy s-a calificat în semifinalele probei de dublu, în urma victoriei obținută în 2 seturi în fața echipei Miriam Bulgaru/Ilona Ghioroaie, scor 6-2, 6-3.

Sesiunea de seară a turneului WTA 125 „BCR Iași Open”, s-a încheiat aproape de miezul nopții, cu victoria Paulei Ormaechea, din Argentina, cu scor 6-3, 7-5, în meciul disputat cu japoneza Yuki Naito, venită din calificări.
Adauga un comentariu