National

A plecat un Om…

Publicat: 18 ian. 2000

•S-a stins din viata domnul Ion Ratiu, personalitate autentica a democratiei romanesti si europene.

Descendent al unei vechi familii romanesti din Turda, luptatoare pentru unitate nationala, lider de opinie al diasporei romane din stainatate, Ion Ratiu a ramas celebru si pentru profesiunea sa de credinta devenita o veritabila definitie a democratiei: „Voi lupta din toate puterile mele pentru ca tu sa ai dreptul sa nu fii de acord cu mine”.

Opinia publica din Romania l-a receptat pe Ion Ratiu, in primul rand ca pe un om politic democrat atasat in mod real interesului national, dincolo de orice interese ideologice.

Fost candidat la presedintia Romaniei, Ion Ratiu a simbolizat prin prezenta si activitatea sa fair-play-ul, toleranta de idei, acel aristocratism structural specific oamenilor inzestrati cu autentica noblete sufleteasca. A coagulat in jurul sau nu numai sperantele simpatizantilor CDR ci si o parte din asteptarile altor categorii de cetateni romani care au crezut, pe buna dreptate, ca in postura de presedinte al CDR domnia sa ar fi imprimat o alta orientare – mai moderna, mai patriotica si mai putin dominata de ranchiuna – acestei formatiuni politice.

Am convingerea ca insasi evolutia fenomenelor socio-politice din Romania ar fi cunoscut un alt curs daca vocea lui Ion Ratiu ar fi fost mai atent ascultata, in primul rand de catre colegii sai de partid si ai CDR. Istoria va consemna insa amintirea personalitatii sale.

Deplang sincer, impreuna cu organizatia pe care o reprezint, disparitia lordului democratiei romanesti, Ion Ratiu, si transmit familiei greu incercate, sincere condoleante!

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
Ion Solcanu,
Senator PDSR de Iasi
Presedintele PDSR Iasi
Membru al Biroului Executiv al PDSR

Tags:


loading...

Adauga un comentariu