Actualitate

A pornit numaratoarea inversa in PSD. Membrii de partid asteapta cu sufletul la gura sentinta lui Liviu Dragnea. Planurile deja s-au facut (surse)

Publicat: 21 iun. 2018

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) este asteptata sa pronunte, astazi, 21 iunie, sentinta in dosarul lui Liviu Dragnea. Intreg partidul asteapta cu rasuflarea taiata aceasta sentinta, care poate insemna fie sfarsitul politic pentru Dragnea, fie confirmarea sa ca lider absolut.

Toti liderii PSD asteapta sentinta, dar fiecare tabara cu intentii diferite. Astfel, la nivelul baronilor PSD s-au pus deja pe masa doua planuri: unul in caz de condamnare, unul in caz de achitare.

Primul plan, cel in care Liviu Dragnea va fi condamnat, va aduce cu sine un adevarat cutremur in partid. Liderii din teritoriu sunt pregatiti sa vina la Bucuresti si sa puna la cale o adevarata noapte a ”sabiilor lungi” in care lui Liviu Dragnea i se va cere in mod deschis sa isi depuna mandatul.

Citeste si: Va fi condamnat Liviu Dragnea la inchisoare? Aflam astazi de la magistratii ICCJ

Sunt mai multi lideri, inclusiv dintre cei apropiati de Liviu Dragnea, care asteapta doar momentul potrivit si vor sari la beregata actualului lider. Indiferent ce va promite, surse din PSD au precizat ca Liviu Dragnea nu va mai avea cale de iesire si va fi fortat sa demisioneze.

Al doilea plan, cel in care Liviu Dragnea primeste o achitare, va aduce cu sine un val de plecari fara precedent din partid. Sunt multi lideri teritoriali si parlamentari care asteapta sentinta, in speranta ca vor reusi sa il debarce pe Liviu Dragnea.

In cazul in care liderul PSD va avea parte de o achitare, acestia nu vor mai avea niciun motiv sa ramana in partid, pentru ca Dragnea va fi incoronat rege al PSD. In aceasta situatie, multi vor alege sa plece spre Victor Ponta, in tentativa de a construi un partid care sa le asigure supravietuirea politica.

Pe langa sentinta judecatorilor, pe scena politica Liviu Dragnea este implicat in jocuri multiple, cu presedintele Klaus Iohannis. Miza momentului este nominalizarea lui Gabriel Vlase la SIE, dar si revocarea Laurei Codruta Kovesi. In cazul unei condamnari, Liviu Dragnea nu va mai avea puterea sa se opuna sau sa joace tare in relatia cu presedintele.

In schimb, daca va fi achitat, Dragnea poate sa joace la rupere, pentru ca va fi reconfirmat ca lider absolut al PSD si va putea sa-si mobilizeze intreaga armata in razboiul cu Iohannis.
 loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit