Facebook

A postat un singur cuvant pe Facebook si a fost imediat arestata! Motivul pentru care aceasta femeie risca 15 ani de inchisoare

Publicat: 22 mai 2016
5

Au existat manifestatii pentru eliberarea femeii din inchisoare.

O femeie, mama a unui lider activist, risca pana la 15 ani de inchisoare dupa ce a postat un singur cuvant pe Facebook. Partnaree Chankj, 40 de ani, a fost arestata de autoritatile din Thailanda dupa ce nu a sters un mesaj de pe Facebook care ar fi defaimat familia regala a tarii.

Conform avocatului femeii, BBC scrie ca Patnaree a raspuns la o postare cu cuvantul „Ja”, echivalentul pentru „ok”. Schimbul de replici era intre Patnaree si un activist politic.

Plangerea impotriva lui Patnaree la politie a fost facua de catre armata. Ea a fost arestata pentru ca ar fi incalcat legea privind „leje majeste” si Computer Crime Acte. Lese Majeste se pedepseste cu inchisoare intre 3 si 15 ani.

„Am fost socata” le-a spus femeia celor de la BBC dupa ce a fost eliberata pe cautiune. „In societatea thailandeza, aceasta acuzatie este foarte serioasa si nu ar fi trebuit sa aiba nimic de-a face cu mine” a mai zis femeia care lucreaza ca ingrijitoare.

Patnaree este mama lui Sirawith Seritiwat, liderul unui grup mic de activisti care au organizat demonstratii impotriva armatei din Thailanda ce a ajuns la putere in mai 2014. Duminica are loc a 2-a aniversare a acelui moment. Arestarea este considerata ca fiind un mod de a pune presiune pe Sirawith.

Conform dosarului de acuzare, oferit de catre avocatii lui Patnaree, politia sustine ca folosirea acelui cuvant arata ca este de acord cu postarea pe care politia o declara „potential daunatoare pentru securitatea Regatului si pentru stabilitate”.

Adauga un comentariu