Local

A renunţat la un rinichi din iubire! O femeie i-a donat un rinichi soţului. Medicii ieşeni au efectuat transplantul – VIDEO

Publicat: 29 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
A renunţat la un rinichi din iubire O femeie i-a donat un rinichi soţului. Medicii ieşeni au efectuat transplantul - VIDEO
Cele două transplanturi au fost făcute de la un donator în moarte cerebrală

Medicii din cadrul Spitalului Clinic Doctor C.I. Parhon au realizat, cu succes, încă un transplant de rinichi. De data aceasta, tranplantul s-a realizat de la un donator viu. Situaţia poate fi catalogată ca un exemplu de iubire pentru că donatorul este chiar soţia pacientului, în vârstă de 43 de ani, care a primit rinichiul.

„Suntem fericiţi că într-o mare îngrijorare de tristeţe suntem cu toţii zilele aceastea, putem da şi veşti bune. S-a efectuat ieri un nou transplant renal la Spitalul C.I. Parhon. A ostredat vieţii un pacient dializat de la Oneşti. Acesta a primit rinichiul de la soţie. Acest lucru este foarte special. O familie extrem de unită, extrem de puternică, extrem de apropiaţi. Rezultatele sunt cu totul excelente în momentul de faţă.” menţionează un medic de la Spitalul Parhon.

Spitalul Parhon a rămas singurul din ţara care nu a închis activitatea de transplant.

”Profit de ocazie să spun că de fapt la noi nu s-a închis activitatea de transplant, suntem singurul centru de transplant renal din ţară. Acest lucru este confirmat şi de către ministerul sănătăţii.”

Încă patru tranplanturi la Parhon provenite de la donatori decedaţi

Pe lângă transplantul efectuat pe data de 28 aprilie, la Iaşi s-au mai efectuat încă două tranplanturi venite din recoltări de la Oradea. Donatorii erau persoane decedate.

”S-au mai efectuat şi alte două transplante de la cadavru, recoltări de la Oradea, ambele, şi pot să vă spun acum la distanţă, că toţi cei patru recipienţi antetriori sunt cu toţii bine şi cu funcţie renală normală. Asta înseamnă că merită să continuăm aceste activităţi. Gândiţi-vă că în lipsa lor, pacienţii care fac dializa ar fi făcut în contiunuare dializa, cu speranţa de viaţă mai mică”, a specificat un medic al Spitalului C.I Parhon

Zeci de tranplanturi realizate de medicii din Iaşi

În 2019, medicii din Iaşi au efectuat 23 de tranplanturi de rinichi. Totuşi, de la începutul anului 2020, la Iaşi, au fost efectuate 13 tranplanturi. Statistică pe 2020 include şi tranplantul realizat ieri.

Cinci transplanturi în plină pandemie de COVID-19

Pe perioada pandemieri de COVID, la spitalul Parhon au fost realizate, în total, cinci transplanturi. Patru dintre acestea au fost realizate de la cadaverici şi încă un transplant de la o persoană vie, neînrudita cu beneficiarul. Totodată, de la începutul activităţii de transplant din Iaşi (aproximativ 20 de ani), au fost efectuate 5 intervenţii de la soţ/soţie şi invers.

Adauga un comentariu