Arte vizuale

A reusit sa fure o acuarela de Salvador Dali, dar s-a razgandit. GESTUL care i-a adus ARESTAREA

Publicat: 24 feb. 2013
3
Un barbat acuzat ca a furat, in iunie 2012, o acuarela de Salvador Dali, in plina zi, dintr-o galerie de arta newyorkeza, a fost arestat de autoritatile americane, a anuntat, marti, procurorul din Manhattan, Cyrus Vance, citat de AFP. Un gest l-a dat de gol.
Phivos Istavrioglou, in varsta de 29 de ani, de nationalitate greaca, a fost arestat sambata pe aeroportul JFK din New York, dupa ce a fost atras pe teritoriul american printr-o invitatie primita de la un presupus proprietar al unei galerii de arta, care era in realitate un politist sub acoperire.
„Cartel del Don Juan Tenorio„, o micuta acuarela pictata de celebrul artist suprarealist spaniol in anul 1949, era expusa la galeria Venus Over Manhattan, din apropiere de Central Park, in cartierul Upper East Side.
Tabloul, estimat la 150.000 de dolari, a fost furat pe 19 iunie, in plina zi. Hotul a reusit sa fure pictura si sa plece, linistit, din acea galerie de arta.
Imagini cu suspectul au putut totusi sa fie recuperate de pe inregistrarile realizate de camerele de supraveghere si difuzate apoi pe internet.
De atunci, autoritatile judiciare si din politie au condus o ancheta pe baza acestor imagini si, cu ajutorul unor date informatice, mai ales a celor asociate cu un alt furt comis in magazinul Whole Foods din Manhattan, au reusit sa il gaseasca pe presupusul autor al furtului.
„Dupa ce imaginile cu suspectul, realizate cu camerele de supraveghere, au fost facute publice, pictura (…) a fost expediata, anonim, galeriei, de catre o persoana din Grecia. O ancheta aprofundata a condus la arestarea si punerea sub acuzare a suspectului”, a precizat Cyrus Vance, intr-un comunicat.Adauga un comentariu