International

A scapat de cancer dupa ce a stat ani de zile cate 15 ore pe zi la plaja fara protectie

Publicat: 27 iul. 2011

Dependenta de bronz are in cele mai multe cazuri consecinte dramatice. O asistenta din Marea Britanie si-a pierdut o ureche in urma amputarii, care era afectata de un melanom, cea mai severa forma de cancer de piele. A fost singura optiune prin care medicii i-au putut salva viata.

Inca de la varsta de 14 ani, Sue Riddell a inceput sa stea la plaja, fara protectie contra razelor ultraviolete chiar si cate 15 ore pe zi. Mai tarziu, femeia a frecventat saloanele de bronzat artificial de cate 4 ori pe saptamana.

Cand un melanom a inceput sa se dezvolte in spatele urechii drepte a ignorat acest aspect, punandu-l pe seama diademelor sau a bentitelor.

Cand a mers la doctor, melanomul era in stadiu 2 al dezvoltarii si medicii au decis ca numai amputandu-i urechea vor putea preveni decesul.

„Nu am putut sa cred ca am ajuns aici din cauza soarelui. Mergeam pe plaja dimineata devreme si plecam seara tarziu”, a declarat femeia.

„Nu am folosit aproape niciodata lotiuni de plaja, cu atat mai mult nu m-am gandit sa-mi protejez urechile. Nu m-am gandit niciodata la cancer”.

Acum femeia are lobul urechii reconstituit din cauciuc, prins cu o bratara din titanium.

„Aud perfect dar trebuie sa imi scot urechea dreapta de fiecare data cand merg la culcare”.

Comentarii
Adauga un comentariu