Bizar

A socat lumea medicala! Insarcinata cu gemeni la cea mai frageda varsta

Publicat: 20 feb. 2017

Medicii de la un spital din Hong Kong s-au confruntat cu un caz mai putin obisnuit: o femeie a nascut o fetita care era „insarcinata“. Micuta a fost supusa unei interventii chirurgicale pentru indepartarea celor doi fetusi aflati in pantecele ei.

La numai trei saptamani de viata, o fetita din China a suferit o operatie cezariana. Desi pare greu de crezut, copila se nascuse fiind „insarcinata“ cu gemeni, noteaza mirror.co.uk.

Este vorba de o anomalie, cunoscuta in medicina drept „fetus in fetus“, care apare destul de rar, o data la 500.000 de nasteri. In total, in lume au fost raportate pana acum 200 de astfel de cazuri. Cei doi fetusi aflati in uterul fetitei nou-nascute aveau 8-10 saptamani de gestatie.

Ei prezentau picioare, brate, coloana vertebrala, cutie toracica, intestine si aveau fiecare un cordon ombilical. Cel mai mare cantarea 14,2 grame, iar cel de-al doilea – 9,3 grame. Operatia s-a incheiat cu succes, pacienta fiind externata din spital opt zile mai tarziu.

baby

Acesta este primul caz documentat din oras, precizeaza dr. Yu Kai Man, medic obstetrician si profesor la Universitatea Chineza din Hong Kong.

Avand in vedere ca este imposibil ca fetita sa fi conceput sarcina de una singura, fertilizarea cu cei doi gemeni apartine, desigur, parintilor ei, care s-au dus intr-un loc gresit“, a explicat medicul.

Cauzele aparitiei acestei anomalii inca nu sunt cunoscute, tocmai de aceea Organizatia Mondiala a Sanatatii o considera a fi un tip de cancer. Potrivit raportului care descrie acest caz in ultimul numar al Hong Kong Medical Journal, este posibil ca numarul mare de avorturi pe care le-a avut mama sa fi avut un rol important.

sursa: ccplus
Adauga un comentariu