Titlurile zilei

A trecut prin chinuri cumplite pe timpul comunismului și a scăpat cu viață, dar și-a găsit sfârșitul în spitalul afaceristului Viorel Blăjuț! Mărturii șocante din Spitalul „Sf. Sava” din Iași

Publicat: 19 sept. 2020
Un bătrân a murit în chinuri groaznice la Spitalul Sf. Sava, condus de afaceristul Viorel Blăjuț, iar familia lui cere să se facă dreptate și spune că bărbatul s-a infectat cu COVID-19 în unitatea medicală
Un bătrân a murit în chinuri groaznice la Spitalul Sf. Sava, condus de afaceristul Viorel Blăjuț

Încă un mort pe lista Spitalului „Sf. Sava” din Iași, deținut de afaceristul Viorel Blăjuț! Familia unui bătrân, deținut politic în perioada comunismului, care a fost internat în această unitate medicală, acuză spitalul de decesul bărbatului și cere o explicație. Afaceristul Viorel Blăjuț dă din umeri. Bătrânul a murit cu zile pe 5 septembrie, înainte de a-și revedea familia

Un bătrân din Iași a murit după ce a fost internat la Spitalul „Sf. Sava”, deținut de afaceristul Viorel Blăjuț. Familia acestuia cere o explicație unității medicale și dorește să se facă dreptate. Familia bărbatului susține faptul că la internarea în această unitate medicală, acesta a făcut testul PCR, iar rezultatul a ieșit negativ. Frustrarea cea mai mare a copiilor bărbatului este că acesta a murit fără nicio explicație. În zadar au făcut adrese până și la președintele țării, întrucât nu au primit niciun răspuns și nicio variantă de soluționare a problemei expuse.

Fiul bătrânului: „Era în vârstă, dar nu suferea de nicio boală care să-i aducă sfârșitul”

Petru Isarie, în vârstă de 92 de ani, a murit la Spitalul „Sf. Sava” din Iași pe data de 5 septembrie, după aproape două luni de la internare. Familia bătrânului spune că spitalul se face vinovat de decesul acestuia și ar dori să primească un răspuns din partea medicilor care l-au îngrijit pe pacient. Unul dintre copii este plecat în Statele Unite ale Americii și, din cauza pandemiei de COVID-19, nu a putut veni în România pentru a-i face dreptate bătrânului. A utilizat toate mijloacele de comunicare pentru a lua legătura cu conducerea unității medicale, dar nu a primit niciun răspuns.

„Mai trăiesc, dar în Texas, SUA. Tatăl meu a fost ucis în Spitalul „Sf. Sava” pe data de 5 septembrie 2020. Era în vârstă, dar nu suferea de nicio boală care să-i aducă sfârșitul. A fost testat la internare de COVID-19. Testul a fost negativ, dar s-a infectat cu COVID-19 acolo. Numai niște nebuni sau numai niște criminali puteau face acest lucru, să-mi ucidă tatăl! Tata nu suferea de nicio boală, avea doar escare”, spune Ticu Isarie.

Cuvinte dure la adresa Spitalului „Sf. Sava” din Iași condus de afaceristul Viorel Blăjuț: „Tata a fost trimis la moarte de niște nebuni”

Ticu Isari spune că tatăl lui a murit după ce a fost infectat cu COVID-19 în Spitalul „Sf. Sava” din Iași, în cel mai mare focar de infecție cu COVID-19 de la începutul pandemiei și până în prezent. La această unitate medicală, peste 100 de pacienți au fost diagnosticați cu COVID-19 în ultimele luni.

„Tata nu suferea de vreo boală terminală, dar a fost internat în „spitalul lui Blăjuț”, unde a fost infectat cu virusul COVID-19, de care a și murit. Tata a fost trimis la moarte de niște nebuni pentru că numai nebuni sau numai niște criminali puteau face acest lucru. Tata nu a murit de boală, era doar bătrân. De când am plecat din Romania, din anul 2004, 23 august, nu am fost informat, de către cei care își luaseră angajamentul să aibă grijă de el, că ar suferi de vreo boală. Dimpotrivă, primeam mesaje, filme și fotografii și eram asigurat că totul este bine cu tata”, mai spune Ticu Isarie.

Un document medical emis de Spitalul „Sf. Sava” din Iași arată că Petru Isarie avea doar escare

Un document medical emis de Spitalul „Sf. Sava” din Iași, după decesul lui Petru Isarie, arată că bătrânul fusese infectat cu COVID-19 și avea escare. Frustrarea fiului acestuia, Ticu Isarie, este că aceste două diagnostice nu justifică decesul tatălui său și dorește o explicație din partea unității medicale. În zadar a încercat să contacteze conducerea Spitalului „Sf. Sava” atât telefonic, cât și în scris; nu a primit niciun răspuns.

„Într-un document scris și transmis către mine de la nepoții mei, Ionuț și Adrian Fetcu, se confirmă că era doar bătrân și că avea escare, doar escare. Din escare nu se moare! Am cerut de la Direcția de Sănătate Publică din Iași și de la Spitalul „Sf. Sava”, de opt ori, oficial, date despre tatăl meu. Nu am primit nimic! Numai o oră sau o singură zi furată din viața unui om pot fi încadrate într-un dosar penal de crimă. Dar în România viața nu mai contează. Nu știu cum să procedez, cărui om, cărei instituții să mă adresez pentru a-i pedepsi pe cei care mi-au omorât tatăl. Am scris și președintelui României și nu mi-a răspuns. Cui să cer dreptate? Nu am cui!” adaugă Ticu Isarie.

Ticu Isarie: „Tătal meu, Petru Isarie, a reușit să supraviețuiască închisorii politice din Balta Brăilei, Salcea, unde a fost închis trei ani și opt luni, a fost maltrat în închisoare”

Petru Isarie, bărbatul de 92 de ani care a fost îngropat de Spitalul „Sf. Sava”, deținut de omul de afaceri Viorel Blăjuț, a fost deținut politic. Fiul său povestește chinurile prin care a trecut bărbatul de-a lungul vieții sale. Moartea sa subită și nejustificată l-a îndurerat pe Ticu Isarie, cel care și-a considerat tatăl un erou național.

„Tătal meu Petru Isarie a reușit să supraviețuiască închisorii politice din Balta Brăilei, Salcea, unde a fost închis trei ani și opt luni, cu muncă zilnică. A fost maltratat în închisoare. A reclamat faptul că deținuții politici erau omorâți pentru a le smulge dinții de aur pentru colecția șefului de lagăr. Comuniștii au luat atitudine și l-au demis pe criminal, dar câte a îndurat tatăl meu pentru acel denunț! Când tata a fost eliberat provizoriu, mama ne-a luat pe noi, cei trei copii, și ne-am mutat lângă el, în Salcea, pentru a fi împreună. Chiar dacă era privat de libertate, tata lucra la abatorul închisorii, iar mama era bucatăreasă pentru oficialii securiști. Am fost vai de capul nostru, am trăit în condiții mizerabile. Noroc de Balta Brăilei unde peștele prins era hrana noastră ori o bucată de carne de vită, de calitate inferioară, scoasă de tata din abator, fiind lipită de burta lui”, mai povestește Ticu Isarie.

A rezistat corecțiilor comuniste, dar a murit infectat de COVID-19 în Spitalul „Sf. Sava” din Iași

Ticu își amintește de clipele grele care i-au marcat viața și în care, iubirea față de eroul său, tatăl lui pe care l-a divinizat, creștea necontenit, văzându-l cât de mult trage pentru dreptate. Din păcate, pe data de 5 septembrie s-a stins fără a-și lua la revedere de la fiul său, plecat în America, fiul său care l-a mângâiat pe creștet în cele mai grele timpuri pe care le-a trăit.

„Eram în clasa întâi. Eram un copil și un elev bun. Am fost cu mama la Constanța, la sărbătoarea de 1 Mai. Eram în echipa de călușari și recitam o poezie comunistă. Când am revenit acasă, noaptea târziu, l-am găsit pe tata într-o baltă de sânge, umflat și mutilat urât. Când eu recitam poezia comunistă, tata era stâlcit în bătaie de trei milițieni de la închisoare. Cui să reclami? Ce să reclami? Tata a mai rezistat și altor corecții comuniste, la fiecare trei luni. Acum tata a fost ucis de comuniștii de astăzi. Deși nu avea nicio boală, era doar un bătrân lucid, tata a fost dus la acest spital recunoscut sub numele de crematoriu. De ce nimeni nu-i întreabă de ce ucide pacienții?”, mai spune Ticu.

Ultimele cuvinte ale bătrânului sunt sfâșietoare. Copiii lui nu vor avea liniște până când nu se va face dreptate

„Lorica, când vii să mă iei acasă? Aici este o boală. Sunt mulți câini”, au fost ultimele cuvinte ale lui Petru Isarie, bătrânul care a murit la Spitalul „Sf. Sava” din Iași.

La două zile a murit, fără să știe, poate, că a fost infectat cu noul tip de virus.

„Tata a murit de COVID-19, deși la internare testul era negativ. L-au omorât cu bună știință. Vă rog, în numele tatălui meu, în numele adevărului istoric al României încă comunistă și securistă, să treceți numele Petru Isarie pe lista deținuților politici de la Salcea. Martor îi stă copilăria mea, adolescența interzisă la studii superioare, că tatăl meu a fost deținut politic la Salcea. Dumnezeu să-l ierte pe tata și să-i pedepsească pe cei care l-au ucis!”, încheie îndurerat, Ticu Isarie.

Replica afaceristului Viorel Blăjuț la toată suferința familiei: „Doar nu am adus eu COVIDU’ în spital!”

Contactat de către redactorii BZI pentru a cere un punct de vedere legat de decesul lui Petru Isarie, fost deținut politic, afaceristul Viorel Blăjuț a refuzat să comenteze situația expusă. Mai mult decât atât, afaceristul ieșean a folosit cuvinte licențioase la adresa redactorilor BZI.

„Trimiteți o solicitare pe email. Doar nu am adus eu COVIDU’ în spital. Eu nu știu datele pacienților pe de rost. Dacă dați ceva de mine în ziar, vă dau în judecată”, spune afaceristul Viorel Blăjuț.

Reamintim faptul că Ticu Isarie a încercat de nenumărate ori să contacteze conducerea Spitalului „Sf. Sava” din Iași, dar nu a primit niciun răspuns. Cu această indolență, Spitalul „Sf. Sava” din Iași a devenit cel mai mare focar de infecție cu COVID-19 de la începutul pandemiei.
Adauga un comentariu