News Flash:

A treia tentativa de vanzare a activelor Terom SA a esuat

15 Septembrie 2007
2077 Vizualizari | 1 Comentarii
• Si cea de-a treia tentativa de vanzare a activelor societatii comerciale Terom SA a esuat, pentru ca nici unul dintre reprezentantii firmelor participante, Romcarbon SA Buzau si International Import - Export Comp SRL Iasi, firma sirianului Michael Nsseir, nu a oferit pretul de pornire stabilit de lichidator • Din cauza faptului ca nu s-a adjudecat nici un bun in urma licitatiei de ieri, pretul a scazut cu 8 la suta, de la peste 561 miliarde lei (56.124.464 RON) in data de 15 august la 460 miliarde lei (46.078.400 RON) oferite ieri
Chiar daca firmele care si-au anuntat intentia de a cumpara activele societatii comerciale Terom SA Iasi au petrecut mai bine de trei ore la licitatia organizata ieri de catre Casa de Insolventa Moldova SPRL, lichidatorul ales de catre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), a treia tentativa de vanzare a activelor Terom SA a esuat din nou. Nici Romcarbon SA Buzau, nici International Import - Export Comp SRL Iasi nu au oferit pretul de pornire stabilit de catre lichidator. "La licitatia de ieri nu s-a adjudecat nici un bun al Terom SA. De asemenea, nici firmele participante, Romcarbon SA Buzau si International Import - Export Comp SRL Iasi nu au oferit pretul de pornire pentru activele pentru care acestea s-au inscris. Inca nu am stabilit cand va fi urmatoarea runda, cel mai probabil data va fi stabilita saptamana viitoare. Aceasta este cea de-a treia licitatie, iar pretul a fost diminuat cu 20 la suta la licitatia din 5 septembrie si cu 8 la suta in urma licitatiei de ieri", a sustinut Marioara Apetrei, reprezentantul Casei de Insolventa Moldova SPRL. Cele doua firme participante au licitat pentru activul 32/1, respectiv terenuri, cladiri si echipamente ce ocupa o suprafata de 7.987 metri patrati in valoare de 31 miliarde lei (3.167.879 RON) si 32/2, sectia de distilare construita pe 2.400 metri patrati, estimata la aproape 10 miliarde lei (998.877 RON). De asemenea, pentru activul 29 reprezentat de bunuri mobile independente de 2, 5 miliarde lei (251.916 RON) si-a aratat interesul numai o persoana fizica, Radu Hara Mironeanu, dar cererea i-a fost respinsa de catre lichidator. "Cererea lui Radu Hara Mironeanu a fost respinsa, pentru ca acesta nu a adus de la AVAS dovada faptului ca nu are datorii", a informat Apetrei. Trei tentative esuate La prima licitatie, din data de 15 august, lichidatorii Terom SA au decis amanarea vanzarii activelor de pe "Platforma Terom", din cauza ca datele scriptice nu s-au regasit in realitatile de pe teren. Ofertantilor care si-au manifestat intentia de a participa la licitatia din data de 15 august le-a fost restituita contravaloarea caietelor de sarcini si a garantiilor de participare la licitatie, in aceeasi zi. Urmatoarea tentativa de vanzare a activelor societatii comerciale a fost in data de 5 septembrie, cand nu s-a prezentat decat o singura firma, International Import-Export Comp SRL, societatea sirianului Michael Nsseir, patronul Moldoplast, care nu a oferit pretul de pornire specificat in anuntul de vanzare. Ca urmare, pretul activelor a scazut cu 20 la suta. De asemenea, din cauza faptului ca nu s-a adjudecat nici un bun in urma licitatiei de ieri, pretul a scazut cu 8 la suta, de la peste 561 miliarde lei (56.124.464 RON) in data de 15 august la 460 miliarde lei (46.078.400 RON) oferite ieri.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Valeria Sandu  | #18882
.Se vor vinde activele toate,la pachet(pentru ca asa vrea fenechiu),lui Michele Nseir.(prietenul cel mai apropiat al lui fenechiu).
Pretul de vanzare,va fi cel dictat de fenechiu(cat mai aprope de zero)
Aceasta imensa avere a statului trebuie sa ajunga rapid in buzunarele celor de la putere.(cat mai au timp).
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1489 (s) | 22 queries | Mysql time :0.041147 (s)