Casa si gradina

A turnat o cana plina cu sare in chiuveta. Motivul este ingenios! – Video

Publicat: 18 oct. 2017
6
Sarea poate fi folosita la mult mai multe lucruri decat simpla condimentare a mancarurilor! HouseholdHacker, unul dintre cele mai inventivi canale YouTube a ompilat cateva dintre cele mai utile utilizari in urmatorul video.
Sarea este unul dintre cele mai utilizate ingrediente din bucatarie, fiind folosita la aproape toate felurile de mancare gatite. Insa pe langa utilitatea pe care o are la gatit, ea mai poate fi utilizata in cateva situatii pentru diverse activitati in gospodarie.
O utilizare foarte importanta a acesteia este pentru spargerea dopurilor de mizerie create pe teava de scurgere, scrie AndreiLaslau.ro
Daca veti amesteca o jumatate de cana de sare cu o jumatate de cana de bicarbonat de sodiu si le amestecati cu apa calda, iar mai apoi veti turna pe scurgerea chiuvetei, atunci veti vedea ca in cateva minute aceasta substanta va reactiona si veti avea o scurgere curatata total de orice impuritate.
Daca ati gasi vreodata ca fierul de calcat imbracaminte are ceva lipicios topit pe fundul lui, incercati acest truc simplu pentru a-l curata complet.
Setati fierul de calcat la cald si in timp ce se incalzeste apucati o foaie de hartie de ceara si presati pe un strat de sare. Frecati fierul inainte si inapoi pe hartie de ceara si curand sarea va ridica reziduul, lasand in urma un fier curat, mai precizeaza sursa citata.
Ouale pot fi o adevarata durere de cap daca dorim sa curatam petele. Daca vreodata scapati din greseala unul, pur si simplu turnati sare peste mizeria care curge si asteptati 10-15 minute inainte de a curata. Sarea va transforma partea lichida a gelului si atunci cand il stergeti va ramane impreuna si nu se va imprastia peste tot.
Daca aveti vase de bucatarie, care sunt toate murdare,  sarea poate ajuta la curatare. Aplicati pe fundul vasului un strat de sare, adaugati putina apa, asteptati 10 minute, apoi se sterge mizeria si clatiti-l.
Se face curatenie una dintre cele mai dificile zone de curatat din baie – cada si chiuveta. Metoda de curatare  este aspra, dar extrem de eficienta si veti avea nevoie de o pereche de manusi de protectie din cauciuc si ventilatie corespunzatoare, astfel incat va trebui sa deschideti o fereastra si sa fiti precaut la manipularea solutiei. Se amesteca impreuna parti egale de terebentina si sare, aproximativ o ceasca de fiecare, apoi se aplica solutia de sare pe un burete si se freca petele.
Dupa aproximativ un minut ar trebui sa inceapa sa observe ca petele dispar si cand ati terminat baia va fi stralucitoare si curata. In timp ce curatati cada, daca aveti un canal de scurgere infundat, sarea poate ajuta, de asemenea.

sursa

Adauga un comentariu