National

A urcat in tren si a vazut o femeie musulmana cu fata acoperita de val. Reactia lui e uimitoare

Publicat: 30 oct. 2015
1

Un barbat din Marea Britanie a facut un gest care l-a transformat in „erou” pe retelele de socializare.

Dante Jamie Coyne se ducea la serviciu cand s-a petrecut totul. Barbatul avut insa o surpriza, cand a urcat in trenul cu care merge de obicei la lucru: desi toate vagoanele erau foarte aglomerate, intr-un anumit sector toate scaunele erau libere, cu exceptia unuia.

Motivul? Pe scaunul ocupat statea o femeie musulmana, imbracata in haine traditionale si cu chipul acoperit de valul islamic. Uimit de atitudinea celorlalti calator, Jamie a vrut sa faca un gest menit sa le demonstreze celorlalti ca gresesc: s-a asezat langa respectiva femeie, anuntandu-si decizia cu voce tare.

„Toata lumea care ma cunoaste stie ca eu fac glume despre aproape orice si oricine, dar nu am intentionat niciodata sa ofensez si nu as face niciodata pe cine sa se simta inconfortabil in mod intentionat. Azi dimineata am urcat intr-un tren foarte aglomerat si era mai mult decat evident motivul pentru care nimenu nu voia sa ocupe cele sase scaune dintr-o anumita sectiune”, a explicat el ulterior pe contul de Facebook.

„Asa ca am anuntat cu voce tare ‘bine, atunci voi sta eu aici’ si am luat loc. Nu ne-am spus nimic tot drumul (el si femeia respectiva, n. red), dar cand a coborat din tren, si-a aplecat usor capul spre mine si mi-a soptit ‘iti multumesc’. Dragilor, nu mai judecati oamenii atat de mult!”, a adaugat el.

Postarea lui Jamie a devenit imediat virala pe reteaua de socializare, unde a adunat peste 40.000 de aprecieri. In plus, numeroase femei musulmane au lasat comentarii, explicand ca ele insele au trecut prin experiente similare.

„Mi se intampla asta de fiecare data cand port hijab”, marturisit o internauta.

Adauga un comentariu